Zo geniet je van elke zomeravond samen

De dagen worden weer wat langer. Dus het is tijd om de tv even te laten voor wat het is en samen te genieten van de warme zomeravonden. We zijn soms vergeten hoe we dat moeten doen, omdat we de gewoonte hebben al vroeg de tv aan te zetten. Maar met mogelijkheden als programma’s opnemen en later opvragen, kunnen we nu genieten van zowel de mooie avond als ons favoriete programma. Lees hier hoe je het beste uit zo’n avond haalt. 

Zorg voor een gezellig plekje

Het aantal maanden dat je zonder dekentje of terrasverwarming ’s avonds buiten kan zitten, is in ons land jammer genoeg op één hand te tellen. Maak er dan ook volop gebruik van! Laat de sofa binnen even voor wat hij is en zoek een prachtig plekje buiten. Of je nu een grote tuin ter beschikking hebt of je woont op een appartement met enkel een terras: gezellig kan je het sowieso maken. 

Zorg eerst en vooral voor comfortabele stoelen. Je wil echt kunnen genieten. Gewoon de keukenstoel naar buiten brengen, is echt niet ontspannend genoeg. Een terrasstoel die je in ligstand kan laten achteroverhellen, is perfect. Denk daarnaast zeker ook aan een tafeltje om een hapje en drankje op kwijt te kunnen. En tenslotte, niet te vergeten: zorg voor groen. Het is niet alleen  mooi om naar te kijken, het is ook nog eens een heel aangename bezigheid om al die plantjes tot in de puntjes te verzorgen! 

Ontspan met een glaasje

Een heerlijk terrasje in het avondzonnetje, dat vraagt om een bijpassend aperitief. Dat hoeft helemaal niet veel te zijn. Snijd een stukje oude kaas in blokjes, neem er wat mosterd en selderijzout bij en schenk elk een glaasje wijn in. Aan dat laatste hoef je trouwens geen zakken vol geld uit te geven. Tegenwoordig kan je al heel goedkope rode wijn kopen, die zeker van topkwaliteit is. Zo kan je zonder schuldgevoel regelmatig een verse fles kraken. 

Bedenk wel steeds dat warmte en alcohol niet in grote hoeveelheden samengaan. Te veel is nooit goed! Wissel je wijntje daarom steeds af met een glaasje water. Goed dorstlessend en een aangename afwisseling. 

Genieten zonder gedoe

Wil je graag zo’n rustgevend plekje creëren, maar is het moeilijk om zelf al het nodige materiaal bijeen te krijgen? Dat mag geen probleem zijn! Ongeveer alles kan je tegenwoordig gewoon online vinden. Doorzoek interieurwebshops naar de perfecte stoel- en tafelset en snuister in online plantenwinkels naar prachtige tuinplanten of plantenbakken voor het terras. Je kan online zelfs heerlijke wijn bestellen, die wordt dan gewoon thuis geleverd. Nooit meer sleuren met zware flessen en toch elke avond genieten van de zon en elkaars gezelschap? Dat lijkt ons een prima plan!