Recyclen brommobiel: inleveren of verkopen

Een brommobiel wordt ook wel een minicar genoemd. Het is een klein voertuig waarvoor je geen autorijbewijs nodig hebt. Je moet wel een scooterrijbewijs hebben om erin te rijden. Het is vaak een goede oplossing voor mensen die niet meer zo mobiel zijn. Je moet een brommobiel niet verwarren met een scootmobiel. Dit is meer een oplossing voor mensen die slecht ter been zijn. Zo hoeven ze namelijk niet de scootmobiel uit om

Maar wist je dat het aanbod van brommobiels in Nederland niet extreem groot is. De vraag naar onderdelen is bijvoorbeeld groot terwijl de markt maar klein is. Maar ook de markt van tweedehands minicars is niet heel groot. Hierdoor is het zonde om een ongebruikte brommobiel of scootmobiel in de garage te laten staan. Want je kan er dus nog geld voor krijgen wanneer je ‘m zelf niet meer gebruikt!

1. Verkopen

Jouw oude brommobiel verkopen is natuurlijk een goed idee. Je krijgt er nog een leuk zakcentje voor en op deze manier kan je iemand anders er blij mee maken. Zo kan je een brommobiel, maar ook een scootmobiel, altijd op Marktplaats zetten om te verkopen. Wil je de waarde weten van jouw voertuig? Dan kan je langs bij een garage of een autosloperij. Zij kunnen je meer vertellen over de waarde van jouw brommobiel.

2. Inleveren voor onderdelen

Als je scootmobiel of brommobiel kapot is, of omdat er bijvoorbeeld schade is gereden, kun je ervoor kiezen om het voertuig in te leveren. Ook dan krijg je er nog geld voor, alleen dan haalt de autosloperij het voertuig uit elkaar. Door het demonteren kunnen onderdelen die nog wel goed zijn weer gebruikt worden ter reparatie van andere voertuigen. Dat is duurzamer dan wanneer het voertuig maar bij jou in de schuur blijft staan.

Hoeveel je krijgt voor jouw brommobiel of scootmobiel is afhankelijk van de staat waarin het voertuig nog is. Maar ook merk en het bouwjaar is van groot belangrijk. Je kan je voorstellen dat als de minicar niet meer rijdt dat je er minder voor krijgt dan wanneer ‘ie nog start.

Wil je juist gaan starten met het rijden in een scootmobiel? Maar mij je je rijbewijs nog halen? Hier lees je alles over het aanvragen van een scooterrijbewijs. Je bent tenslotte nooit te oud om een rijbewijs te halen!