Cryptomunten kopen op je oude dag? Dit maakt een cryptomunt veelbelovend

Je hebt je hele leven gewerkt voor de centen, maar je wil toch nog iets extra’s verdienen? Dit kan je doen door te investeren in cryptomunten. In deze blog vertellen we waarom bepaalde cryptomunten het beter doen dan anderen.

Je wil toch eens beginnen aan de nieuwe hype in investeren, namelijk het investeren in cryptomunten. Nou om te beginnen moet je wel tegen een stootje kunnen. Het kan namelijk zo zijn dat het rendement eerst goed lijkt, maar vervolgens toch flink kan dalen. Bij de gewone beurs zien we dat de koersen relatief stabiel blijven ten opzichte van de crypto koers. Dit komt omdat er nog maar relatief weinig investeerders zijn en grote partijen kunnen door verkoop veel bepalen op de markt. Wij leggen je uit waarom sommige munten beter zijn dan anderen om in te investeren.

Het vraag en aanbod is bepalend

Zoals bij verkoop van alles zal de prijs worden bepaald door de vraag en het aanbod. Dus is het altijd gissen naar de vraag bij bijvoorbeeld een cryptomunt als Bitcoin, maar het aanbod is helder. Van de Bitcoin zijn er slecht 21 miljoen beschikbaar. Bij vraag hebben we het over bijvoorbeeld goed nieuwe rondom een crypto. De Bitcoin koers kan bijvoorbeeld stijgen wanneer een prominente investeerde ineens veel geld inzet op de munt.

Leeftijd van de cryptomunt

De cryptomunten bestaan al een tijd, alleen er zijn een heleboel munten die alweer verdwenen zijn in de tussentijd. Een aantal munten bestaat al jarenlang en dit is een goed teken. Zo weet je zeker wanneer een munt al jaren bestaat dat het een munt is die bestaansrecht heeft. Bij de Bitcoin, de werelds oudste munt is dit natuurlijk helder.

Speciale functies van een cryptomunt

Het lijkt misschien alsof alleen de naam van een cryptomunt anders is, maar alle munten zijn anders en heeft een andere functie. Zo zijn er munten die zich richten op het vernieuwen van milieuvraagstukken of anderen die zich richten op een beter infrastructuur voor derdewereldlanden. Iedere munt heeft wat anders te vertellen. De Cardano koers kan bijvoorbeeld stijgen doordat de overheid in Nederland een nieuwe financiële applicatie heeft gelanceerd met gebruik van hun blockchain. Dit is een voorbeeld van een prijsstijging door een speciale functie van de munt.

Stijging door een hype

Nog steeds zijn er mensen die zeggen: investeer niet in cryptomunten want het is een bubbel. Natuurlijk bestaan cryptomunten nog maar kort, maar ze hebben bewezen wel degelijk bestaansrecht te hebben. Zo zijn er steeds meer grote bedrijven in investeren in cryptomunten en lijkt het zeker niet meer op een bubbel of een hype. Een hype kan overigens wel voor koersveranderingen zorgen. Zo kan het zijn dat doormiddel van social media een bepaalde munt ineens flink kan stijgen. Het is daarom ook goed om social media, bijvoorbeel Facebook of Twitter, in de gaten te houden als je up to dat wil blijven over stijgingen en dalingen.

Conclusie over veelbelovende cryptomunten

Het is en blijft een risico om te investeren in cryptomunten. Vooral wanneer jij vol inzet op één munt kan u de volledige investering kwijtraken. Het is daarom slim om op bovenstaande punten te letten wanneer u investeert in een cryptomunten.

Wil jij veilig aan de slag met cryptomunten? Lees dan nog even deze blog over internetoplichting.