Pakket versturen naar je (klein)kinderen? Zo pak je het aan

Heb jij je kinderen of kleinkinderen ook al een heel lange tijd niet gezien? En wil je ze verrassen met een leuk gebaar? Dan is het leuk om een pakket op te sturen. Een pakket vol met lekkers en leuks. Foto’s of wat je ook maar bedenkt. Hoe je dit aanpakt en waar je op moet letten, vertellen we je in deze blog.

We druppelen langzaamaan het tweede jaar van de corona-crisis in. Er wordt druk gevaccineerd. Maar de kans dat jij de tweede verjaardag van je kind of kleinkind mist door deze pandemie wordt wel groter. Daarom is het des te leuker om een pakket op te sturen naar de mensen van wie je houdt. Je kunt natuurlijk ook een pakket sturen naar bijvoorbeeld

Laten we bij het begin beginnen. Dit heb je nodig om een pakket te versturen:

  • Stevige doos
  • Spulletjes om op te sturen
  • Persoonlijke kaart
  • Adressen
  • Verzendlabels

De doos

Bij bijvoorbeeld de Primera kun je stevige dozen aanschaffen welke zijn gemaakt om te versturen. Soms kun je ook een oude doos hergebruiken, omdat er iets anders op de post is gekomen. Maar ga je zware spullen versturen, dan kun je beter het zeker voor het onzekere nemen en een goede en stevige nieuwe doos aanschaffen. Denk ook aan eventueel vulmateriaal als je breekbare spullen gaat versturen. Je kan ook oude kranten gebruiken om proppen van te maken tegen het schuiven.

Wat ga je erin doen?

Niemand kent de ontvanger beter dan jij natuurlijk. Wat voor een persoon is hij of zij? Of stuur je een pakket naar het complete gezin? Je kan een thema aanhouden, zoals oudhollands lekkers met snoepjes, pannenkoekmix en oudhollandse spelletjes. Of een verwenpakket met luxe thee, taartmix en magazines. Vaak kun je al een hoop vinden bij de grotere supermarkt. En daar kun je dan ook weer vaak alles online bestellen.

Naast spulletjes om erin te doen, is het ook leuk om er een persoonlijke kaart bij te doen met een mooie boodschap natuurlijk.

Verzenden maar!

Om het pakket goed te verzenden is het belangrijk dat je een verzendlabel met daarop het adres hebt. Je kan zelf een blanco label gebruiken en daarop het adres schrijven. Maar als je bijvoorbeeld via PostNL verzendt, krijg je automatisch een verzendlabel. Dit verzendlabel is kun je thuis uitprinten of ze draaien het bij jouw dichtstbijzijnde PostNL punt uit. Je kan er dus voor kiezen om het verzendlabel online te maken. Het is belangrijk dat je pakket nu naar het dichtstbijzijnde PostNL-punt wordt gebracht, zodat je het kunt versturen.

In sommige verzorgingstehuizen, aanleunwoningen of wijken en buurten helpen vrijwilligers met het versturen van pakketten. Zo hoef je niet zelf naar een PostNL-punt te brengen. Zeker wanneer het pakket zwaar is, is het fijn als iemand het voor je op de post doet. Goed idee om daar beroep op te doen dus!

En dan is het alleen nog afwachten totdat het pakket aankomt bij de mensen die je mist.