Hoe gaat de verbouwing van een badkamer in zijn werk?

In 2020 was het één groot verbouwjaar voor veel mensen, en we verwachten dat dat in 2021 niet anders zal zijn.. Doordat veel meer mensen thuis zaten, was er meer ruimte om met een kritische blik naar je woning te kijken en daardoor allerlei dingen te zien die je misschien wel zou kunnen veranderen. Zo kan het zomaar zo zijn dat je de badkamer inloopt en denkt: dit is wel aan een verbouwing toe. Als je dat wilt uitwerken, dan ben je vast benieuwd wat daar allemaal bij komt kijken. Daarom hebben we in dit artikel een checklist gemaakt voor iedereen die zijn badkamer wil veranderen.

Verzamel je ideeën

Om je ideeën te kunnen visualiseren, is het slim om een moodboard te maken. Bestudeer verschillende woonmagazines, knip hieruit wat je mooi vindt en maak dit vervolgens als collage op een bord. Zo krijg je een goed en concreet overzicht van je stijl. Hiermee kunnen professionals ook veel, omdat ze beter kunnen inschatten wat je wel en niet mooi vindt. Het is ook verstandig om online een 3D indeling te maken van hoe je wil dat je badkamer eruit gaat zien. Dit kun je makkelijk doen door een badkamer ontwerpen online.

 

Bepaal het budget

Om te kunnen bepalen wat mogelijk is, is het slim om vast te stellen wat je budget precies is. Weet je niet precies wat je wilt uitgeven, dan maak je ook geen keuzes die passen bij een bepaald budget. Als gevolg hiervan zou het zomaar kunnen dat je wordt geconfronteerd met hele hoge kosten die je niet had zien aankomen van tevoren. Neem in je budget mee of je je badkamer zelf wil doen of je professionals in zou willen schakelen (hierover later meer), en of de badkamer die er nu in zit nog gesloopt moet worden.

Maak een planning

Iets wat vaak terugkomt bij een verbouwing is dat het langer duurt dan van tevoren ingeschat was. Om dit te voorkomen, is het verstandig dat je van tevoren een planning maakt die niet alleen naar je wens is, maar ook realistisch en haalbaar is. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan, wanneer blijkt dat bepaalde onderdelen flink zullen uitlopen.

Schakel hulp van een professional in

Als je twee linkerhanden hebt, dan kan het best een uitdaging zijn om de badkamer zelf aan te willen pakken. Het is daarom heel verstandig om een professional in te schakelen die je kan helpen met alles waar je niet uitkomt. Het kan je leven tevens een stuk makkelijker maken. Zo kun je ook een complete badkamer inclusief montage bij Baden+ krijgen. Een professional kan waarschijnlijk ook een stuk sneller werken dan wanneer jij het project zelf zou hebben opgepakt.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Baden+.