Mooie meubels voor in de tuin

Niet alleen het inrichten van je woning is iets dat veel mensen plezierig vinden. Ook het (opnieuw) inrichten van de tuin doen veel mensen met plezier. Je kijkt elke dag naar je tuin, dus het is al helemaal fijn wanneer de tuin af is en er goed uit ziet. Aan je tuin kun je veel dingen veranderen, maar waar begin je dan?

Maak een plan

Het is belangrijk om voordat je daadwerkelijk begint aan het verbouwen van de tuin, een plan te hebben. Waar wil je gras en waar wil je stenen? Wil je een plek voor een tuinhuisje, of een stuk waar planten en bloemen komen te staan? Vervolgens is het verstandig om van tevoren te bepalen wat voor soort gras en stenen je wil. Sommige mensen geven de voorkeur aan gezaaid gras, maar anderen weer voor graszoden. Bij tegels heeft ook iedereen een andere smaak en verschillende tegels vereisen een verschillende manier van leggen.

Begin met de basis

Nadat je een plan hebt gemaakt, is het tijd voor de eerste stap van uitvoering, namelijk de basis. Voordat je tuinmeubelen kunt plaatsen, is het logischerwijs belangrijk dat er al gras en terras ligt. Dit kost waarschijnlijk ook het meeste werk, dus als deze stap voltooid is, zal de rest snel volgen.

De grote tuinmeubelen

Wanneer de basis is voltooid, is het tijd om te beslissen welke tuinmeubelen je graag wil hebben. De details zijn hier nog niet per se belangrijk, maar wel de grote dingen. Wil je het terras bijvoorbeeld vullen met een tuinset bestaande uit een loungebank en een salontafel? Of houdt je gezin van samen eten en wil je daarom graag een tuinset bestaande uit een eettafel met stoelen?

Vervolgens kun je het gras opvullen met tuinmeubelen. Strandstoelen zijn bijvoorbeeld ideaal om op het gras gedeelte te plaatsen. Ze zijn namelijk erg universeel in het gebruik. Je kunt er op plaatsnemen voor het lezen van een boek, maar je kunt de strandstoelen ook gebruiken om te zonnen of een gezellige aperitief te houden. Daarnaast zijn strandstoelen makkelijk op te bergen. Je kunt ze vaak opvouwen, waardoor ze weinig ruimte in beslag nemen als je ze in je tuinhuis wil bewaren.

Tijd voor de details

Ten slotte kun je de details aan de tuin toevoegen. Om het gezellig te maken en wat sfeer te creëren, is verlichting bijvoorbeeld erg leuk. Zo kun je gaan voor een lichtsnoer met warme verlichting, of lampjes die op zonne-energie werken en die tussen het groen plaatsen.