Welke printers zijn het meest gebruiksvriendelijk voor senioren?

Een goede printer is altijd handig om in huis te hebben. Toch zijn ze soms verdraaid lastig om mee te werken. Welke printers zijn wel makkelijk te gebruiken voor senioren?

Makkelijk

Je wil graag een printer die je makkelijk kan bedienen en die gebruiksvriendelijk is voor mensen op leeftijd of mensen die de nieuwe technologie niet direct snappen. De printer moet een beetje makkelijk te begrijpen zijn en ook de functies hoeven niet te uitgebreid. Kortom een makkelijke printen die goed te bedienen is voor mensen op leeftijd. Natuurlijk zijn er daar ook veel van te vinden, dus wat voor printer is de beste?

Wat voor printer wil je?

Als je een printer gaat aanschaffen is het altijd verstandig om van tevoren even te checken wat je nodig hebt en wat voor functies jij zoekt in een printer. Vind je het bijvoorbeeld ook fijn als je printer functies heeft zoals kopiëren, scannen en foto’s afdrukken in een bepaalde maat. Dan kan je natuurlijk ook nog kijken naar het merk printer. Misschien heb je wel ervaring met een bepaald merk en zou je daar graag mee willen werken. Als je weet waar je naar zoekt, kan je de zoektocht aardig versnellen.

3-in-1 printer

Een 3-in-1 printer communiceert draadloos met de computer, smartphone of tablet via een speciale app. Deze printers zijn geschikt om foto’s mee af te drukken door de FINE-inkjet printtechnologie. De printer heeft vijf afzonderlijke inktcartridges en met creatieve park kan je zelf kalenders en kaarten maken en afdrukken. Met deze slimme printer print je je foto’s en documenten direct via Facebook, Instagram, Google Drive en Dropbox.

Een 3-in-1 printer of ook wel all-in-one printer kan niet alleen afdrukken, maar ook scannen en kopiëren. Met een veelzijdige printer kan je alle kanten op en heb je meer mogelijkheden in huis dan met een standaard printer. De kleurenprinters zijn niet per se duurder in de aanschaf. Bij zwart-wit printers betaal je meestal wel iets meer als je een all-in-one wilt hebben.

Inkjetprinter of laserprinter

Ben je opzoek naar een printer speciaal voor foto’s en wil je die graag gedetailleerd laten afdrukken, ben je misschien beter af bij een inkjetprinter. Ben je van plan om overwegend tekstdocumenten te printen, is een laserprinter misschien meer op zijn plaats. Dan zijn er ook nog printers die afdrukken doormiddel van Led. Deze bevatten geen bewegende onderdelen en daardoor gaan ze weer langer mee dan laserprinters. Een led printer of ook wel thermische printer wordt vaak gebruikt om etiketten of labels te printen.

draadloos printen

Als je nu een nieuwe printer gaat kopen is de keus makkelijk gemaakt om sowieso voor een draadloze printer te gaan. Dit is natuurlijk de toekomst van het printen. Je kan gemakkelijk met je smartphone direct een a4’tje uitprinten en de stappen van document of foto naar het printer worden alleen maar minder. De technologie is zit zo in elkaar dat het hele idee van telefoon naar printer heel makkelijk te realiseren is. Met een kleine druk op de knop en zonder al te veel ingewikkelde stappen, kan je gemakkelijk printen. Geen eindeloze draden op tafel naast de printer, gewoon het aanknopje indrukken en selecteren wat je wil printen. Het was nog nooit zo makkelijk. Voor de ouderen die denken dit niet te kunnen, is er ook een kleine uitleg te zien waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd. Het kan bijna niet mis gaan met deze draadloze printers.

Eco Tank

Nog een aspect om rekening mee te houden is het milieu. Steeds meer apparaten zijn duurzaam, worden schoner geproduceerd of hebben iets eco’s in zit zitten. Zo zijn er nu dus ook groene printers die werken met inktpatronen in plaats van cartridges. Namelijk de Epson EcoTank die een hoge kwaliteit foto’s afdrukt en als best is getest door de consumentenbond. De printer geeft een goede kwaliteit foto’s zowel in kleur als in zwart-wit en ook het overzetten van foto’s is geen pobleem meer. Je kan gewoon vanaf een sd-kaart foto’s afdrukken. De eco tank die erin zit is voor de inkt. Deze printer is heel zuinig met die inkt en zo hoef je dus niet zo vaak die cartridges te vervangen. De inkt die je erbij krijgt gaat zelf drie jaar lang mee. Kijk, daar doen we het voor!