Modieus de lente en zomer in

Het voorjaar brengt ook vaak heel wat beloftevolle feestjes met zich mee. Zo zijn er binnenkort misschien communies in je familie, heb je reeds een ‘save the date’-kaartje ontvangen voor een receptie, mag je naar een trouwfeest in de zomer of plan je om de beentjes uit te zwaaien op het dansfeest van een vereniging. Wat de gelegenheid ook is, je wil sowieso goed voor de dag komen. Wij geven je alvast enkele modetips.

Investeer in accessoires

Wanneer de lente in het land is, lonkt ook stiekem de zomer in modeland. Dan is het belangrijk om te investeren in enkele accessoires die je vaak zult dragen. Een zonnebril mag zeker niet ontbreken op je verlanglijstje. Hij geeft flair aan je outfit en beschermt je ogen optimaal tegen uv-stralen. Let dus zeker op een hoge uv-beschermingsgraad bij de aankoop van een zonnebril. Bovendien is het altijd een goed idee om te investeren in een kwalitatief exemplaar zoals dat van Saint Laurent, omdat de zonnebril jaren meegaat – als je er wat voorzichtig mee omspringt – en hij je ogen optimaal beschermt.

Ook een kwaliteitsvolle riem is sowieso een accessoire dat niet mag ontbreken in je kleerkast. Het zorgt voor een extraatje die je taille accentueert. Ook een leuke broche of sjaal vervolledigt je outfit.

De ene handtas is de andere niet

Vele vrouwen houden van handtassen. En je kan ze geen ongelijk geven. Niet elke handtas past immers op de outfit die jij in gedachten hebt, dus heb je er vaak meerdere in huis. 

Het is belangrijk om bij de keuze van een handtas te letten op de elementen die jij belangrijk vindt. Wil je eerder een tas die je steeds op je schouder draagt, zorg dan voor een riem die je in hoogte kunt verstellen. Of draag je een tas altijd in je hand, dan is een riem niet echt nodig en kun je vaak kiezen voor een compacter exemplaar. 

Ook de kleur is van belang. Durf eens iets anders uit te proberen dan het vertrouwde donkerblauw of klassieke zwart. Kies een zomers exemplaar met een moderne look in pasteltinten die je combineert met je jurk of broek. Of wil je het toch eerder neutraal houden? Ga dan voor een zomerse handtas van stro van Tommy Hilfiger die je gemakkelijk kunt combineren met verschillende outfits.

Op gelijke voet

Naast alle accessoires, zijn ook schoenen belangrijk voor een totaallook. Hoewel het verleidelijk is om een hoge hak te dragen onder een lang kleedje, is een sneaker zeker een optie. Je kunt eventueel ook gaan voor een combinatie: voor het officiële gedeelte van een huwelijk draag je pumps terwijl je voor het avondfeest je hoge hakken inruilt voor sneakers. Op sneakers staat geen leeftijd, dus scoor alvast een hippe schoen die dan ook nog eens super makkelijk zit. 

Accessoires vervolledigen je outfit en de keuze is gigantisch dus laat je helemaal gaan!