Waar op letten bij een betaalterminal kopen?

Wil je online betalingen accepteren binnen jouw onderneming dan is het kopen van een betaalterminal natuurlijk een must. Zonder deze terminal ben je immers niet in staat om alle betalingen op de juiste manier te laten verlopen. Nu komt er best wat kijken bij het kopen van een betaalterminal. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we besloten om het wat makkelijker te maken. In dit artikel vind je dé belangrijkste info terug die jou helpt bij het doen van een aankoop!

Weet welke betalingen je wil accepteren

Het eerste waar je op moet letten bij een betaalterminal kopen is de keuze uit de mogelijke betaalopties. Ben je van plan om met name credit- en debet kaarten te accepteren? Of accepteer je ook mobiele betalingen zoals Apple Pay en Google Wallet? Mocht je een bedrijf hebben in een drukbezocht gebied dan kan je een terminal overwegen die contactloze betalingen mogelijk maakt. Hiermee wordt het transactieproces echt een stuk sneller dan voorheen. Het is ook belangrijk op te weten dat sommige betaalterminals specifieke accounts of processors kunnen vereisen om te werken. Doe dus altijd even je eigen onderzoek voordat je zomaar iets kiest.

Sta stil bij de beveiliging

Vervolgens is het van groot belang om na te denken over de beveiligingsfuncties van de terminal. Met de opkomst van datalekken en identiteitsdiefstal is het belangrijker dan ooit om over een betaalterminal te beschikken die de gevoelige informatie van je klanten kan beschermen. Ga daarom op zoek naar de terminals die EMV-compatibel zijn. Dit houdt in dat ze chipkaarten kunnen accepteren. Deze zijn immers veel veiliger dan de traditionele magneetstrip kaarten. Daarnaast kan je kiezen voor een terminal die encryptie biedt om gegevens verder te beschermen.

Kijk goed naar de soort verbinding

Een andere factor om te overwegen is de connectiviteit van de terminal. Heb je een terminal nodig die via Wi-Fi of Ethernet op internet kan worden aangesloten? Of is een standalone terminal zonder internetverbinding voldoende voor jouw bedrijf? Als je een fysieke winkel hebt is het over het algemeen handig om een terminal te kiezen die kan worden aangesloten op je kassasysteem. Dit zorgt er namelijk voor dat de transacties binnen no time verwerkt worden binnen de boekhouding.

Door op de bovenstaande zaken te letten is de aanschaf van een betaalterminal al een stuk makkelijker dan voorheen. Het belangrijkste is dat je duidelijk voor ogen hebt wat je precies zoekt. Op die manier maak je de selectie van potentiële aanbieders kleiner, met als gevolg dat het maken van een keuze ook gelijk een stuk sneller gaat.