shallow focus photograph of pendant lamp

Hot en trending: hanglampen

Ontbreekt er nog iets in jouw interieur? Een hanglamp maakt jouw interieur compleet. De meeste mensen denken bij een hanglamp snel aan de woonkamer, maar een hanglamp kan je overal hangen, het vult de ruimte en verlicht een groot deel van een kamer. Van de woonkamer tot de keuken tot de slaapkamer, een hanglamp geeft een hip effect! Weet jij al welke stijl hanglamp echt bij jou past? Wij geven je alvast de leukste hanglamp trends van het moment mee, zo kan jij aan de slag met het uitkiezen van jouw perfecte hanglamp. Alle leuke hanglampen kan je trouwens bestellen op de webshop van Woondesign.

Glas, glas en nog eens glas

Glazen hanglampen zijn helemaal terug van weggeweest. Ze creëren een open gevoel omdat het licht door de armatuur heen schijnen. Maar waarom geven deze lampen nu net zo’n ruimtelijk gevoel? Dat is omdat ze een ruimte niet breken, doordat je gewoon door de lamp heen kan kijken. Glazen lampen zorgen vaak voor een luxueuze uitstraling in een woning. Glazen lampen zijn bovendien niet enkel te verkrijgen in doorzichtig glas, maar ook in gekleurd en gerookt glas, dit geeft een extra speciaal en chique effect. Je kan ook kiezen voor een hanglamp met gaten, zo wordt het licht mooi verdeeld over de ruimte. Ze geven dan ook een extra sfeervol effect aan een ruimte. Kies voor een zuinig LED lichtbron om de lamp helemaal af te maken.

Gouden hanglampen

Ook goud is helemaal hip. Het is een accentkleur die in veel woningen goed in het interieur past. Zo bestaan er volledig gouden lampen en lampen met gouden details. Wil je een echte blikvanger in jouw interieur? Dan is een gouden lamp de oplossing! Je kan goud goed combineren met speciale stofjes in je interieur, denk maar aan velvet of corduroy. Een combinatie met zachte kleuren maakt een ruimte met een gouden hanglamp compleet. Goud geeft ook een gezellige en warme uitstraling. Wil je de gouden kleuren graag doortrekken in de rest van jouw interieur? Dan kan je de muren bijvoorbeeld verven in okergeel of saffraan, zo komt de gouden hanglamp pas echt tot zijn recht.

Scandinavische hanglampen

Op zoek naar rust? Dan is een Scandinavische hanglamp iets voor jou. Minimalistisch, strak en aantrekkelijk. De woontrend valt al enkele jaren in de smaak maar is tegenwoordig echt de populairste stijl bij uitstek. Een minimalistische witte design lamp is hier een perfect voorbeeld van. Bovendien past een Scandinavische hanglamp praktisch in elk interieur door zijn simpliciteit. Op een Scandinavische hanglamp geraak je niet snel uitgekeken, je kan er dus jarenlang van genieten.