Kan jij je relatie uitdagend houden?

Zijn jij en je partner al enkele jaren een koppel? Dan zit jullie liefde voor elkaar ongetwijfeld enorm goed, al blijft het moeilijk om de relatie uitdagend te houden. Je kent elkaar namelijk door en door, wat als gevolg heeft dat alles voorspelbaar wordt. Dit vermijden? Dat kan wanneer beide partijen gemotiveerd zijn om hier inspanning voor te leveren. Volgende concrete tips helpen je alvast op weg. 

1.  Geheime briefjes

Een idee dat misschien niet meer in de boze lijkt door smartphones, maar het achterlaten van geheime briefjes voor je partner kan leuk en spannend tegelijkertijd zijn. Schrijf er uitdagende boodschappen op en laat ze achter in zijn of haar tas, de keukentafel of op bed. De reactie die je hierop krijgt, zal hoe dan ook de moeite waard zijn, en het spanningsniveau meteen verhogen. 

2. Nieuwe hobby 

Zoek samen naar een hobby waar zowel jij als je partner geïnteresseerd in zijn. Een tweede belangrijk kenmerk ervan is dat deze uitdagend is, wat wil zeggen dat de hobby uit de comfortzone moet zijn voor beide. Denk bijvoorbeeld aan salsa dansen, muurklimmen of schilderen. Plezier en veel gelach zijn op dit moment absoluut gegarandeerd en je leert ook nog eens nieuwe skills bij. 

3. Rollenspellen 

Verken rollenspellen om een nieuwe, intieme ervaring op te doen. Probeer deze bijvoorbeeld uit in de slaapkamer, en combineer ze eventueel met seksspeeltjes zoals een Klicklok dildo. Is dit nieuw voor beide? Dan is dit zeker even uitzoeken in het begin, maar na wat gelach weten jullie wellicht steeds beter hoe je de rollenspellen op een succesvolle manier aanpakt. 

4. Seksspeeltjes 

Deze vierde tip is er ook één om uit te proberen in de slaapkamer, namelijk seksspeeltjes. Misschien ben je deze al gewend? Probeer er in dat geval eens nieuwe uit, die de spanning de relatie opnieuw doen stijgen. Denk bijvoorbeeld aan speeltjes uit een andere categorie dan de gewoonlijke zoals een seksmachine.

5. Digitale detox 

Je smartphone zorgt er vaak voor dat je momenten met je partner verspilt, die misschien net heel spannend hadden kunnen zijn. Leg deze daarom zo veel mogelijk weg in zijn of haar bijzijn en denk na over een leuke activiteit in de plaats. Niets zo saai als samen in de zetel GSM’en terwijl niets gezegd wordt, toch? Het instellen van een beperkte schermtijd kan hierbij helpen.