Hoe begin je aan de inrichting van je woning?

Wanneer je een nieuwe woning koopt of wanneer je je huidige woning een opfrisbeurt wil geven, kan je je creatieve zelf helemaal laten gaan. Toch is het niet gemakkelijk om te kiezen wat voor stijl je wil. Er zijn oneindig veel mogelijkheden en stijlen, dus het is belangrijk om je goed te informeren en op voorhand op te zoeken wat er bij jou past.

Waar moet ik op letten?

Je kamer decoratie wordt een groot deel bepaald door je meubels, maar de kleuren, accessoires en vloeren zijn minstens even belangrijk. Daarom is het essentieel dat je voordat je begint met inrichten, weet welke weg je juist wil inslaan. Wil je voor een Scandinavisch interieur gaan? Of ben je toch helemaal verliefd op een industriële stijl? Wil je de muren behangen of hou je van de eenvoud van schilderen?

Om een mooi geheel te maken van je woning, is het beter dat je alle ruimtes in dezelfde stijl inricht. Een moderne slaapkamer naast een industriële woonkamer kan ervoor zorgen dat er een heel chaotisch gevoel heerst in je woning.

Bepaal ook vooraf het budget dat je in dit project kan en wil steken. Heb je bijvoorbeeld een beperkt budget, focus je dan op de grote en belangrijke zaken. Accessoires en extra opberg spullen, zoals hippe bureau accessoires, kunnen later nog aangekocht worden wanneer je terug hebt kunnen sparen. En wie zegt ook dat deze veel moeten kosten? Met enkele leuke accentjes, creëer je zeker al een fijne ruimte! Nadat je weet hoeveel geld je juist kan spenderen, is het het beste om bij de basis te beginnen. Dit zijn de vloer, ramen en de meubels. Eens je dit weet, kan je kiezen welke kleuren en decoratie hierbij passen. En hierin kan je je natuurlijk volledig laten gaan!

Enkele tips die je kunnen helpen

Een complete binnenhuisinrichting ontwerpen, is niet gemakkelijk. Gelukkig heb je veel manieren om wat inspiratie op te doen: waarom kijk je niet eens op Pinterest of schuim je meubelwinkels af? In winkels krijg je sneller een beeld hoe alles er in het echt uit ziet en op foto’s kan je toffe kleurencombinaties en materialen ontdekken die passen bij jouw ruimte.

Zie je door het bos de bomen niet meer en weet je echt niet wat er allemaal mogelijk is? Dan is het misschien nuttig om een interieurarchitect onder de arm te nemen. Zij weten perfect hoe je de oppervlakte van elke ruimte optimaal kan benutten. Daarnaast weten ze perfect welke materialen waar gebruikt kunnen worden en wat er mogelijk is met je budget. Wie weet geven ze ook nog leuke tips waar je zelf niet aan gedacht hebt.

Succes met de herinrichting van je stekje!