Hoe makkelijk is het om crypto te kopen als senior?

Beleggen in crypto is op dit moment mateloos populair onder het grote publiek. Iedere dag is er dan ook wel iets in het nieuws te vinden over de stijgende koersen van de cryptomarkt. Dit brengt met zich mee dat veel senioren zich ook afvragen of het handig is om te beginnen met beleggen. In tegenstelling tot wat veel mensen nog wel eens willen denken is het helemaal niet zo lastig om te beleggen in crypto. Sterker nog, vandaag de dag is het makkelijker dan ooit. Om je hier wat meer over te laten zien hebben we besloten om de belangrijkste info voor jou op een rijtje te zetten!

Beleggen in crypto als senior

Waarom en hoe te investeren in crypto? Dat is een vraag die erg veel mensen op dit moment bezig houdt. Met name de oudere generatie wilt weten hoe ze kunnen beleggen, zonder dat ze al teveel risico nemen. Logisch, als je bijna met pensioen bent of zelfs als gepensioneerd bent dan zit je niet te wachten op een enorm risicovolle investering. Over het algemeen wordt voor de mensen die met pensioen zijn een conservatievere beleggingsportefeuille aangeraden dan mensen die die nog lang niet kunnen stoppen. Omdat cryptocurrency relatief nieuw is, is het moeilijk om te voorspellen of het een goede solide investering voor op de lange termijn zal zijn of niet. Veel zal afhangen van de vraag of het een echte geaccepteerde vorm van betaling wordt en of de vraag sterk toe zal nemen.

Hoe moet je beleggen in crypto?

Ben je nu toch van plan om te beleggen in crypto als senior dan zal je een account aan moeten maken bij een broker. Dit is de website van waar je jouw beleggingen verricht. Op de site van een broker is het mogelijk om te kiezen voor een groot aantal crypto munten. Wij raden je aan om te kiezen voor de bekende munt Bitcoin als je graag zo min mogelijk risico wilt nemen. Dit is namelijk de bekendste munt die er op dit moment te vinden is. Deze munt is dan ook gelijk het minst volatiel. Ben je bereid om wat meer risico te nemen dan is het natuurlijk altijd mogelijk om te kiezen voor één van de andere munten. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan een investering in Ripple, Ethereum of Dash.

Dé investering van dit moment

Door de grote verscheidenheid aan verschillende soorten cryptomunten is het beleggen voor iedereen mogelijk geworden. Of je nu van plan bent om veel of weinig risico te nemen, er is altijd wel een munt te vinden die aansluit bij wat je zoekt. Hou wel rekening met het feit dat je enkel en alleen zou moeten beleggen met geld wat je bereid bent om te missen. Je weet namelijk nooit wat de markt zal doen. Nu de cryptomarkt bekend staat om de hoge mate van schommelingen is het van belang om geen geld te beleggen wat je op de korte termijn nodig hebt.