Beste Onderhoudsvrije kerstbomen voor senioren

De feestdagen komen er weer aan en daarmee ook het besef dat het hartstikke leuk is dat je zonen en dochters met kleinkinderen op bezoek komen. Toch heb je totaal geen zin in het gedoe met kerstboomnaalden overal en kerstversiering ophangen. Ben je op zoek naar een onderhoudsvrije kerstboom omdat je geen zin hebt in toestanden? Mooi, lees dan snel verder, hier volgen de beste opties voor kerstbomen die minimale inspanning en onderhoud behoeven.

 

Houten kerstboom

Een hippe en onderhoudsvrije kerstboom is uiteraard een houten kerstboom. Er zijn verschillende vormen, denk bijvoorbeeld aan een platte of juist 3D-kerstboom gemaakt van om het even welke houtsoort. Een moderne houten kerstboom past helemaal bij nu en bij een Scandinavisch en licht interieur. Je kunt er eenvoudig zelf eentje fabriceren. Denk bijvoorbeeld aan een houten kerstboom van takken, of een houten kerstboom van steigerhout of kerstboom van drijfhout. De mogelijkheden zijn echt legio. Houten kerstbomen heb je tegenwoordig ook in een interessante spiraalvorm, die je eenvoudig openklapt en aan het einde van de kerstperiode weer inklapt. Zo kun je de houten kerstboom vele jaren achtereen gebruiken, dit is ook nog eens goed voor het milieu. Heb je geen tijd, zin of energie om zelf een houten kerstboom te maken? Dan kun je eenvoudigweg een houten kerstboom kopen bij houtenkerstboom.com. Bij deze boom past houten kerstboomversiering super goed, wat het gelijk een boom voor het hele gezin maakt. De kerstversiering kan immers zonder zorgen door de kleinkinderen opgehangen worden. Zelfs als er een keer een hanger uit een kinderhandje glipt, is de kans groot dat het niet stuk valt!

 

Kunstkerstboom

Als je helemaal klaar bent met naalden die overal op de vloer liggen en doordringen tot alle hoekjes en gaatjes in je huis, dan is een kunstkerstboom een goede oplossing.  Maar hoe kies je een goede kunstboom uit?

  1. Let op het aantal takken. Hoe meer takken er aan de stam van de boom zitten, hoe natuurgetrouwder de boom er zal uitzien.
  2. Wil je een boom met of zonder verlichting? Als je kiest voor een kunstkerstboom inclusief verlichting, dan is dat natuurlijk nog onderhoudsvriendelijker dan dat je wederom alle lampjes eerst uit de knoop moet halen, voordat je ze in de boom kunt hangen.
  3. Hoe groot mag de boom zijn? Meten is natuurlijk weten. Houd er rekening mee dat een grote boom het beste tot zijn recht komt, als er op zijn minst 30 centimeter speling vanaf de top van de boom tot het plafond is.
  4. Let ook goed op de maximale diameter van de boom. Je wilt uiteraard nog wel plaats kunnen nemen op de bank met de hele familie, zonder dat je kunsttakken aan de kant moet duwen. Bepaal daarom voordat je een boom aanschaft, waar hij komt te staan en wat de maximale diameter voor die plek is.
  5. De ene kleur groen is de andere kleur groen niet. Kijk goed naar welke kleur groen je het meeste aanspreekt en welke kleur groen het beste bij je interieur past, want er zijn kunstbomen in zeer verschillende tinten groen.
  6. Staander. Let erop dat je een staander koopt, want anders kun je de kunstkerstboom niet neerzetten.

 

Boekenboom

Veel mensen irriteren zich aan de stapels boeken die stof aan het verzamelen zijn in de boekenkast. Gelukkig kun je je intellectueel erfgoed zeer goed inzetten om een leuke onderhoudsvrije kerstboom te creëeren. Stapel ze op een speelse manier, of leg juist de dikke pillen onderop, met daarop dunnere exemplaren. Drapeer er lichtjes overheen en leg kerstballen neer op de hoekjes van de boeken. Klaar is je onderhoudsvrije kerstboom, want na kerst haal je lichtjes er gewoon weer af en plaats je de boeken terug in de kast. Geen naalden en geen extra stofzuigsessies.

 

Washi tape boom

Misschien ken je washi tape van werkstukjes van je kinderen of kleinkinderen? Dit fleurige en vaak fluorescerende tape wordt gebruikt voor allerlei doeleinden. Je kunt er dus ook een prachtige kerstboom mee creëren! Heb jij een lege muur? Pak dan een rolletje washitape of meerdere rolletjes in verschillende kleuren en plak het in de vorm van een boom op de muur. Gebruik lichtjes of een andere kleur washitape om de boom mee te versieren. Een enorm pluspunt is natuurlijk dat je deze kerstboom na de kerstperiode eenvoudig weer van de muur aftrekt. Als dat niet onderhoudsvrij is, dan weten wij het ook niet meer.

 

Krijtboom

Heb je een schoolbord staan? Mooi, ga dan voor een creatieve uitspatting en teken jouw onderhoudsvrije boom op het bord. Misschien kun je vervolgens met glitters er een echt feestje van maken. Dit is ook super leuk om te doen met de kleinkinderen. Laat ze van vouwblaadjes sterren vouwen en hang die met een plakbandje bij de krijtboom. Klaar is je onderhoudsvrije boom, want na kerst pak je gewoon de wisser en veeg je de boom eenvoudig weg. Klaar is het bord voor het tekenen van de paashaas inclusief paaseieren.

 

Hoewel je misschien wat inlevert als je geen echte boom in huis haalt, zijn er genoeg alternatieven om een kerstboom in huis te halen die wat minder energie kost op het gebied van onderhoud. Weet jij al wat het wordt? Een houten kerstboom, een washi tape boom, boekenboom of krijtboom? Het maakt eigenlijk niet uit, je kunt op veel verschillende manieren je huis en interieur in de kerstsfeer brengen. Als je samen aan de slag gaat, zal het resultaat waarschijnlijk verbluffend zijn. Want een echt fijn kerstfeest, maak je met zijn allen.