Dit zijn de leukste kampeervakanties voor senioren

Kamperen is een zeer populaire vorm van vakantie vieren, ook in België. Van jong tot oud, kamperen is leuk voor iedereen. Groot voordeel van kamperen is dat je de kampeervakantie helemaal naar eigen wens kan invullen. Senioren hebben vaak een andere invulling van een perfecte kampeervakantie dan jongeren. Er zijn in België een aantal zeer populaire plekken om te kamperen voor senioren. Afhankelijk van wat voor type kampeervakantie je zoekt, in België vind je genoeg mogelijkheden. Wij zetten de leukste kampeervakanties voor senioren voor je op een rij. 

Actieve kampeervakantie

Steeds meer senioren kiezen ervoor om kamperen en actieve uitstapjes met elkaar te combineren. Er zijn veel campings die samenwerken met aanbieders van fietstochten bijvoorbeeld. Fietsen en kamperen is een perfecte combinatie. Een goed voorbeeld hiervan zijn de campings in de Ardennen. Prachtige campings midden in een mooie regio waar je heerlijk kunt fietsen. Je stapt vanaf de camping op de fiets en binnen een paar minuten bevind je je op een prachtige fietsroute. Is dit wat je zoekt? Kijk dan altijd op website van de camping om te zien welke activiteiten er vanuit de camping worden aangeboden. Hier vind je vaak een compleet overzicht van alle activiteiten die via de camping te regelen zijn. 

Kampeervakantie in de natuur

Vind je rust belangrijk tijdens een kampeervakantie? Dan is een camping in een mooie, natuurrijke omgeving echt een aanrader. Er zijn veel campings te vinden die midden in de natuur te vinden zijn, waar men echt voor de rust komt. Niet te veel drukte op de camping, veel mogelijkheden om wandelingen door de natuur te maken en alle ruimte om vooral tot rust te komen. Door het hele land zijn dit soort campings te vinden. Een aantal dagen op een natuurrijke camping zorgt ervoor dat je helemaal opgeladen thuis gaat komen. Ideaal voor iedereen die thuis in een relatief drukke omgeving woont en helemaal tot rust wil komen. 

Kamperen vol gezelligheid

In tegenstelling tot de campings die we eerder besproken hebben, zijn er ook campings waar samenzijn en gezelligheid centraal staan. Kom in contact met andere senioren, ga gezellig samen actieve dingen ondernemen of ga gezamenlijk een hapje eten. Op dit soort campings zijn vaak meer faciliteiten dan op een camping waar men voor de rust komt. Dus van vele gemakken voorzien, zoals een supermarkt, restaurant en andere handige dingen. Ben je als senior dus vooral op zoek naar gezelligheid tijdens een kampeervakantie? Dan zijn dit soort kampeerplekken een goede keuze. 

Als je er voor kiest om een fijne kampeervakantie in het nieuwe jaar te boeken, zorg dan dat je goed voorbereid op vakantie gaat. Bij kamperen ben je vaak wat meer op jezelf aangewezen, dus zorg dat je goed nadenkt over welke spullen je allemaal mee op reis neemt. Op de camping kun je vaak ook nog wel wat spullen kopen, maar het is aan te raden om dit van te voren te regelen. Voorafgaand aan de reis de campingspullen halen die je nodig hebt, zorgt ervoor dat je optimaal van je reis kunt genieten. Veel plezier!