Dagje ouder? Pas je huis aan!

Je hebt een groot huis met een aantal verdiepingen, maar het is niet echt handig voor ouderen? Komt in orde, daar bestaan oplossingen voor. Hieronder staan er enkele tips die je zullen helpen om jouw huis toegankelijk te maken voor ouderen.

Badkamer

Om je badkamer toegankelijk te maken voor ouderen, is het best om douchezittingen te laten plaatsen. Op deze manier is er minder kans dat een oudere persoon uitglijdt en een ongeluk heeft. Ook wandbeugels kunnen handig zijn om de stabiliteit en veiligheid van ouderen te garanderen.

Slaapkamer

Heb je een slaapkamer op de gelijkvloers? Perfect, dan hoef je er alleen voor te zorgen dat het bed niet te hoog is en dat er genoeg beweegruimte is. Ligt de slaapkamer op een andere verdieping en moet je meer trappen doen? Dat is niet zo erg, daarvoor bestaan er trapliften. Het is heel simpel, je moet het gewoon uittesten. Waarom uittesten? Zo ben je zeker dat het werkt en veilig is. Wat met de installatie? Maak je geen zorgen, je traplift zal veilig geïnstalleerd worden door een installateur met kennis en ervaring. Trapliften zijn gemaakt voor alle soorten trappen, zoals rechte trappen, trappen met bochten en zelfs buitentrappen. Ook zijn ze comfortabel en kan je voor een model kiezen dat het best past bij jouw huis. Denk ook aan de verschillende kleuren die beschikbaar zijn. Kies voor een kleur die past bij jouw trap en traphal. Op deze manier versmelt jouw traplift mooi met het geheel en de inrichting van jouw huis. 

Heb je genoeg ruimte in jouw huis? Prima, wat vind je van huisliften? Het is altijd handig om een lift te hebben in je eigen huis. Op deze manier kunnen jij en je familieleden/vrienden zonder enig probleem naar de volgende verdieping gaan. Met een lift kan je je zware boodschappen makkelijk naar boven brengen. Gebruik je een rolstoel of ken je iemand die dat gebruikt, dan is het een goed idee om een huislift te laten plaatsen. Zo moet jij of die persoon niet van de rolstoel gaan en hoef je enkel op één knop te drukken om boven te geraken. Geen zorgen, het hoeft geen typische grijze lift te zijn. Je kan kiezen voor een lift die past bij jouw interieur. Er zijn verschillende soorten liften. Denk aan glazen, metalen of doorzichtige liften.

Huis bediening

Wil je je huis bedienen met je telefoon, tablet of met een app? Dat gaat! Maak van je woning een slim huis. Op deze manier kan je met één klik je huis bedienen. Dit is heel handig voor zowel jongeren als ouderen. Is het te koud of te warm? Geen probleem, haal je tablet of telefoon naar boven en pas dit aan. Dit kan je doen aan de hand van een smart home system. Je kan allerlei activiteiten uitvoeren met dit systeem, zoals de gordijnen automatisch open of dicht doen, de temperatuur veranderen, de radio aanzetten, de tv controleren en gebruik van Siri. Siri is een stem bedieningssysteem waar je bepaalde zaken mee kan controleren met je stem, zoals muziek aan/uit zetten en vragen stellen. Een voorbeeld vraag is; “Wat voor weer is het vandaag?”. Ook bestaan er home bots, zoals robot stofzuigers. Deze soort stofzuiger werkt automatisch, je hoeft het enkel aan te zetten en het maakt jouw huis schoon!