Een kleine kamer groter laten lijken

Wanneer je niet enorm groot woont is het fijn om je kamer groter te laten lijken. Dit kun je doen met raamdecoratie, dit is eigenlijk heel erg belangrijk en kan een enorm groot verschil maken. Voor welke raamdecoratie je dan moet kiezen, proberen we je hier uit te leggen.

Gebruik kamerhoge gordijnen voor een optische hogere ruimte

Wanneer je kamerhoge gordijnen gebruikt benut je de lengte van de kamer maximaal en lijkt de ruimte hoger. Daardoor voelt de kamer meteen een stuk ruimer en groter

Muur tot muur raam decoratie

Ook kun je kiezen voor raamdecoratie kopen van muur tot muur. Dit werkt ook heel erg goed en de kamer lijkt daardoor weer een stuk breder. Vindt je gordijnen over de hele wand best wel wat gedoe? Maak ze dan in ieder geval breder dan het raam want dan lijken de muren al gauw breder en de kamer dus groter.

Gebruik veel licht dat maakt ruimtes groter

Wanneer je veel licht in een ruimte hebt lijkt het groter, zorg dus dat je in ieder geval genoeg daglicht naar binnen kan krijgen. Denk hierbij dus ook aan inbetweens, want daar schijnt het licht mooi doorheen. Zo benut je het daglicht volop en heb je een mooie sfeer. Als je ‘s avonds dan toch privacy wilt hebben, combineer je inbetween gordijnen dan met gordijnen. Kies dan voor bijvoorbeeld voor verduisterende rolgordijnen, ook lekker praktisch want die nemen ook geen extra ruimte in. Wanneer je het daglicht wat door de inbetweens naar binnen komt nog extra wil benutten, kies dan voor lichte kleuren in huis. Lichte tinten reflecteren daglicht waardoor de ruimte groter lijkt dit werkt bij lichte kleur op de muur en bij lichte kleur op de vloer.

Geen drukke patronen gebruiken kies voor slimme lijnen

Wanneer je een kleine ruimte hebt is het verstandig om geen drukke patronen op de raamdecoraties te nemen, kies voor een tint. De tint zorgt voor rust en ruimte en gevoelsmatig lijkt de ruimte dan meteen een stuk groter. Wanneer je ook nog eens last hebt van weinig opbergruimte probeer dan eens extra opbergruimte te creëren met een plank hoog tegen de wand bijvoorbeeld een boekenplank die boven de deur bevestigd is je blik wordt dan vanzelf omhooggetrokken waardoor de ruimte veel hoger lijkt en dus groter. Ook heb je op deze manier extra opbergruimte, ook niet geheel onbelangrijk.