Creatieve groeten: ontwerp zelf je kaartjes

In een wereld vol digitale communicatie en snelle berichten, is er niets zo charmant als een lekker ouderwets wenskaartje. Een met liefde gemaakt kaartje overstijgt elke keer weer de vluchtigheid van een bericht via Whatsapp of e-mail. Vind je je zin niet tussen de standaardkaartjes in de winkel? Dan kan de digitale wereld je bij het bedenken van heel persoonlijke kaartjes een handje helpen. Waarom zou je niet online je eigen wenskaarten ontwerpen en laten drukken? Zo hoef je niet met schaar en lijm aan de slag. Hier ontdek je hoe je zonder gedoe persoonlijke, helemaal zelf ontworpen kaartjes laat drukken.

Jouw eigen creativiteit

Vind je niet meteen je ‘goesting’ tussen de overvloed aan standaardkaartjes in de winkel? Dan creëer je toch gewoon je eigen kaartje! Of het nu voor een verjaardag of jubileum is, of gewoon om te laten weten dat je om iemand geeft: zelf ontworpen kaarten stralen oprechte genegenheid uit. Moeilijk is het niet: je kiest een website die gespecialiseerd is in kaarten drukken. Daar kan je kiezen uit verschillende ontwerpen en lettertypes en kan je kleuren en afbeeldingen combineren. Je voegt ook heel eenvoudig je gepersonaliseerde tekst toe. Iemand feliciteren met zijn 60-jaar-en-drie-maanden? Kan perfect! 

Wat ontwerp je?

Je eigen kaart ontwerpen geeft je de mogelijkheid om je emoties uit te drukken op een manier die je niet bij de kaartjes in de winkel vindt. Kies kleuren die passen bij de gelegenheid en de persoonlijkheid van de ontvanger en laat je creativiteit de vrije loop bij het kiezen van lettertypen en lay-outs. Wil je bijvoorbeeld ansichtkaarten drukken om je avontuurlijke vriend te begroeten, voeg dan speelse elementen toe die zijn of haar passies weerspiegelen, zoals reisicoontjes of kleine illustraties van bestemmingen.

Printen maar

Eens je je kaartontwerp hebt voltooid, is het tijd om het tot leven te brengen. Gelukkig hoef je hiervoor geen professionele drukker te zijn. De website waar je je kaartje ontwierp, zorgt dat je afdrukken piekfijn in orde zijn. Vaak kan je zelf kiezen uit enkelzijdige of dubbelzijdige kaarten en kan je de dikte van het papier kiezen. Ook bijhorende enveloppen zijn meestal geen probleem. 

Wil je met de feestdagen scoren met kaartjes die (letterlijk) blijven hangen? Of heb je weleens zin om creatief aan de slag te gaan en zelf kaartjes te ontwerpen voor verjaardagen, jubilea of andere feestelijke gelegenheden? Laat je dan niet afschrikken omdat het computerwerk is! Het is een pak simpeler dan het lijkt.