man wearing black crew neck shirt and black jeans

Hoe creëer je een goede routine?

Een routine is essentieel als je vooruit wilt in je leven, een routine geeft je zoveel meer dan enkel opgebouwde discipline. Een routine maakt vaak het dagdagelijkse leven vele keren gemakkelijker, voor jou en voor de mensen om je heen. Je bouwt aan persoonlijke hygiëne of aan nieuwe vaardigheden zoals een nieuwe taal leren of een nieuwe job. 

Dit is super belangrijk voor mensen die niet klassiek 9u-5u werken. Als je iemand bent die je eigen uren stelt dan kan de lijn tussen privéleven en werk erg vaag worden. Een routine is het enige die dit dan voorkomt. 

Dus een vaste routine is de fundatie die nodig hebt om vooruit te raken in je leven. Als je nog geen vaste routine hebt dan moet je eerst daar op focussen in de plaats dan nieuwe vaardigheden te leren. Jammer genoeg is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar tegenwoordig op het internet kan je veel info terugvinden over hoe je optimaal een routine maakt of waar je best start. We geven je de belangrijkste punten mee: 

Een sport routine:

Een sportroutine in de sportschool of sporten thuis is iets die de basis zal leggen van je dag. 

Zie het als bouwblokken, je bouwt je dagelijkse routine op met verschillende activiteiten. En dus nummer 1 zou een fysieke, of sportactiviteit zijn. Wanneer jij beslist om te gaan sporten is iets die jij moet beslissen, veel mensen houden ervan om in de ochtend te gaan sporten omdat die de “toon” of de “trend” zet voor de dag, erg handig dus om productiviteit te boosten. 

Ook welke sport je wilt doen is iets dat jij moet beslissen, sporten kan zelf een wandeling betekenen. Of een lichte jog. 

Een “uitlaat” of entertainment activiteit 

Als je dagelijks gaat werken, sport en andere activiteiten doet is het erg, erg belangrijk dat je een uitlaatklep hebt of in het Engels een “unwind” activiteit hebt. De meest gekozen activiteit is waarschijnlijk netflixen of tv kijken. Op de 2e plaats staat waarschijnlijk, uitgaan of feesten. 

Deze zijn inderdaad allemaal goede uitlaatkleppen maar het probleem dat de maatschappij heeft dat deze activiteiten vaak uitlopen en het grootste deel van hun dag wordt, naast hun job. Limiteer je tijd wanneer je deze doet. Een andere goede activiteit is online gokken of casino spelen, waar je vaak je eigen limieten kan instellen voor de dag. Een koploper in dit is online roulette.

Ontwaak op dezelfde tijd, elke dag. 

Ah zondag, ik kan lekker uitslapen tot 10u. Nee, dit is de reden waarom zoveel mensen slecht voor de dag staan of zich slecht voelen. Je hormonen en slaappatronen dicteren je gevoelens en emoties rechtstreeks. Dus als je elke ochtend dezelfde tijd opstaat, sta je monter en fris voor elke dag. 

Een skincare routine of ochtend badkamer routine. 

Wil je echt fris en monter voor de boeg staan in de ochtend? Heb een vaste badkamer routine elke ochtend, Poets je tanden, daarna je gezicht en gelaat en waarschijnlijk ook wat aan je haar doen, :p! Er is een reden waarom vrouwen vaak wat langer nemen in de badkamer, zij verstaan jaar na jaar hoe belangrijk het is om een goede routine te hebben als aankomt op hygiëne. 

Je doet dit niet alleen voor je voorkomen en verzorgt voor te komen. Maar dit zorgt er ook voor dat je goed in je vel voelt en met een gedachte rond wandeld dat je alles eraan gedaan hebt om zo goed mogelijk onder de mensen te komen en je te verzorgen. Dit geeft een gevoel van rust en kalmte in je onbewust zijnde.