Comfortabel de woonkamer opnieuw inrichten

Soms kun je naar de woonkamer kijken, de plek waar je misschien al jaren heerlijk kunt ontspannen en vertoeven, maar opeens denken: hier moet iets anders. Niet altijd, maar vaak heeft dit te maken met een verandering die bij jezelf plaats heeft gevonden. Als gevoel hiervan wil je ook wat veranderen aan je uiterlijk, je kleding of je woning. Het kan ook zo zijn dat je je interieur gewoon al een hele lange tijd het en behoefte aan verandering. Tot slot zou het ook zomaar zo kunnen zijn dat je een aflevering van VT Wonen weer verliefd op je huis hebt gezien en ineens begrijpt hoeveel een bepaalde inrichting kan doen voor het gevoel wat je van een huis krijgt. Hoe dan ook – als je de woonkamer opnieuw wilt inrichten, hoe doe je dat dn op een zo fijn mogelijk en comfortabele manier?

Stel van tevoren een budget vast

Het is veel makkelijker om een budget te hebben voordat je begint met de herinrichting van je woonkamer. Zo weet je namelijk veel beter bij wat voor winkels je moet kijken. Is je budget wat beperkter, dan kan je veel beter terecht bij de kringloop dan bij luxueuze woonwinkels. Heb je een wat groter budget dan zou je woonwinkels kunnen bezoeken waar een persoonlijke stylist je helpt bij het uitkiezen van de mooiste meubels voor in jouw woonkamer.

Bepaal wat de functie van de woonkamer is

Voor het comfortabel inrichten van de woonkamer is het belangrijk dat je voor jezelf duidelijk hebt wat de functie van de woonkamer precies moet worden. Wil je er kunnen liggen als een couch potato om vervolgens je favoriete Netflix series te kunnen bingen? Dan is hert belangrijk dat je naast een comfortabele zetel ook een mooie televisie hebt en salon tafel waar je hapjes en drankjes op kunt neerzetten.

living room

Maak een moodboard

Het is heel moeilijk om te weten wat je wilt als je hier geen visueel beeld van hebt. Daarom raden interieurstylisten ook altijd aan om een moodboard te maken. Dit kun je digitaal doen, bijvoorbeeld door op Pinterest je favoriete interieurbeelden te pinnen, maar ook door uit interieurtijdschriften de mooiste beelden te knippen en deze op een bord te plakken, zodat er een groot visueel beeld ontstaat van wat jij een mooi interieur vindt. Dit kan helpen bij het uitkiezen van bepaalde meubels.

Maak een comfortabel plekje

Thuis is de plek waar je tot rust moet komen en waar je moet kunnen ontspannen. Jezelf meer rust gunnen doe je bijvoorbeeld door een ultiem relaxplekje te creëren in de woonkamer. Je kunt bijvoorbeeld een zetel kopen waar je lekker in kunt wegzakken en een boek kunt lezen, of waar je weg kunt dromen na een lange werkdag. Daarnaast doen zetels het ook heel goed wanneer je met je geliefde of huisgenoot goede gesprekken wilt voeren met een glas wijn of kop warme thee. Belangrijk bij het kiezen van zetels is ook dat je de diept voor jezelf bepaalt. Deze variëren vaak tussen de 40 en 60 centimeter.