Tour De France 2021: Wie zijn de grootste kanshebbers volgens de bookmakers?

Het is weer zover: de Tour de France staat voor de deur. Op vrijdag 26 juni vertrekt het peloton in Brest, Bretagne, om ruim 3 weken later, op 18 juli, te eindigen in Parijs. Traditioneel eindigt de Ronde van Frankrijk op de Champs-Elysees, dit jaar na een relatief korte, vlakke rit vanuit Chatou.

Of er dit jaar wel publiek aanwezig mag zijn, en op welke manier dan, is op het moment van schrijven nog niet bekend. Het zou maar zo kunnen dat de Tour net iets te vroeg valt om er een groot event van te maken, vooral omdat de ronde dit jaar een week eerder start. Dit is gedaan om de renners de mogelijkheid te geven ook de Olympische wegrit in Tokio te rijden.

Net als alle jaren, zijn er op voorhand een aantal favorieten voor de overwinning. Door in te zetten bij een bookmaker kun je het kijken naar de Tour vanuit thuis een stukje spannender maken. En de odds die de bookmakers hanteren, zijn vaak een goede leidraad in het bepalen van de grootste kanshebbers. Welke dat dit jaar zijn, lees je hier.

Het parcours

De opzet van het parcours is van invloed op welke renners, volgens de bookmakers, een grote kans maken op de overwinning. Dit jaar zijn er relatief veel kilometers in tijdritten te rijden. Er zitten twee individuele tijdritten in deze Ronde, een opsteker voor Tom Dumoulin.

Maar er zijn ook veel ritten in de Pyreneeën, wat zorgt voor aardig wat heuvel- en bergritten. Interessant is ook de dubbele beklimming van Mount Ventoux in de 11e etappe. Het belooft een mooie Tour te worden, onder andere door de twee verrassende, punchy finales van de eerste twee dagen. Deze twee heuvelritten eindigen met een klim, iets waar Wout van Aert en Mathieu van der Poel voordeel uit kunnen halen.

Ben je benieuwd waar je de beste weddenschap kunt plaatsen op de Tour de France. Weddenopsport.eu helpt je op weg met de beste tips en betrouwbare bookmakers. 

Topfavoriet: Tadej Pogacar

Als de we bookmakers moeten geloven is de winnaar van 2020, Tadej Pogacar, opnieuw de favoriet voor de overwinning. De jonge Sloveen, hij is 22 als hij aan de Tour 2021 begint, doet pas kort mee met de grote renners maar weet wel meteen naam te maken. In 2019 reed hij zijn eerste grote ronde, de Vuelta, en wist hij direct 3 etappes te winnen. Ook werd hij toen derde in het algemeen klassement. Een jaar later werd hij de op één na jongste winnaar van de Tour de France ooit en dit jaar is hij dus wederom de grote belofte. Gaat hij het waarmaken of bezwijkt hij wellicht onder de druk van de hooggespannen verwachtingen?

Zit op de hielen: Primož Roglič

Na Pogacar is Roglič, ook een Sloveen, de tweede favoriet. Zijn odds zijn maar een paar tienden minder. In 2020 lag Roglič in de Tour vanaf dag 1 op koers voor de overwinning, maar werd dus uiteindelijk verslagen door zijn jonge landgenoot. Toch wist hij wel de Vuelta op zijn naam te schrijven en hij zal na vorig jaar zijn zinnen hebben gezet op de overwinning in de Tour, de twee Slovenen zullen dus aan elkaar gewaagd zijn.

Na Pogacar en Roglič volgt op gepaste afstand Geraint Thomas. Andere renners zijn niet echt in beeld voor de overwinning, maar zoals we al jaren zien kan er tijdens de Tour van alles gebeuren wat het klassement op zijn kop zet. Zelfs in de laatste dagen…