8x meest gekochte speelgoed uit een speelgoedwinkel 

Speelgoed heeft altijd al bestaan, maar sinds de komst van de speelgoedwinkel zijn er enorm veel verschillende soorten gekomen. Van Pokemon tot Lego en van bordspellen tot Barbies. Wij zetten het meest populaire speelgoed voor je op een rij:

Lego 

Het kan niet anders dan dat Lego op nummer één staat. In ieder huis is er wel ergens lego te vinden. Is het niet een heel Zweinstein kasteel dan is het wel een gevallen legoblokje. In 1916 al kwam Ole Kirk op het idee om Lego uit te brengen. Maar al voor 1900 werden de blokjes van hout gemaakt in Billund. Inmiddels vind je in deze stad het themapark: Legoworld en worden er jaarlijks alleen al 45 biljoen legostenen geproduceerd. 

Rubiks Cube 

Het zal je misschien verbazen, maar op de nummer twee in deze lijst staat een Rubiks Cube. In iedere speelgoedwinkel vind je wel zo’n kubus. De bedoeling is om van alle vakken dezelfde kleur te maken. Inmiddels heb je ze niet alleen van 9 vakjes, maar ook met meer dan 17 vakjes. Het record voor het oplossen van een originele Rubiks Cube staat op 4,74 seconden. Nog even oefenen voordat jij hem zo snel kan oplossen. 

Barbie 

Natuurlijk staat de Barbie in deze lijst. Want bijna iedere dame heeft vroeger wel met een Barbie gespeeld. Zo waren en kinderen die hele kasten vol hadden met Barbies. Er zijn in de jaren ook verzamelaars ontstaan. Mensen die Barbies in huis hebben die nog nieuw in de doos zitten. Wist jij dat Barbie al in 1959 uitkwam voor het eerst?

My Little Pony 

Een klein paardje waar je goed voor moet zorgen. Veel ouders kopen dit voor hun kinderen zodat ze voor iets kunnen zorgen. Ook de Baby Born is best populair, maar niet zo populair als My Little Pony. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de prijs van een Pony ten opzichte van een Baby Born. 

Kolonisten van Catan 

Een bordspel in de lijst met speelgoed? Ja, dat klopt dit spel was jarenlang enorm populair en staat waarschijnlijk nog in de kast bij je ouders. Bij de Kolonisten van Catan moest je proberen om straten en huizen te bouwen en daarbij graan, erts schapen of andere waren te verhandelen. In de jaren zijn er verschillende uitbreidingen gekomen en nog steeds is dit een veel gespeeld spel in de huiskamers. 

Transformers 

Dit is Japans fictief speelgoed waar al jaren niet meer echt mee wordt gespeeld. Je ziet het hier en daar nog wel in speelgoedwinkels. Vooral tussen 1985 en 2000 waren de Transformers enorm populair. Hierna kwam er bijvoorbeeld Action Mans en Star Wars lego die de Transformers deden vergeten. 

Playmobil  

Vanaf dat je zelf nog jong was tot de dag van vandaag is Playmobil speelgoed waar kinderen nog dagelijks mee spelen. Het is in 1974 al op de markt gebracht en ontworpen door Hans Beck. Playmobil is toch wel de tegenhanger van Lego. Waar Lego voor de kinderen vanaf drie jaar is wordt er met Playmobil al gespeeld vanaf één jaar. 

Pokemon 

Eigenlijk alles van Pokemon is een hit. Vanaf dat het eerste spel uitkwam zijn er allerlei Pokemon atributen gekomen. Maar de laatste tijd zien we steeds vaker de Pokemonkaarten weer op straat. Want heb jij de eerste editie Pokemonkaarten in huis dan heb je misschien wel goud in handen. Online vliegen ze voor extreem hoge bedragen over de toonbank. Dus toch een keer opzoek naar Pokemonkaarten op zolder.