Zo val je niet ten prooi aan internetoplichters: tips!

Wil je geen slachtoffer worden van internetoplichting? Dan is het goed om onze tips door te lezen. Het helpt je om niet ten prooi te vallen aan internetoplichters. Door je bewust te zijn waar je op moet letten is het mogelijk om internetoplichting te voorkomen. Het kan zelfs de besten overkomen. Zelfs Google en Apple zijn voor miljoenen opgelicht. In Nederland is het Pathe Theater een bekend voorbeeld, waar de directie is ontslagen. Een cybercrime specialist heeft de tips samengesteld en helpt je graag om te ontkomen aan internetoplichting. Laten we snel van start gaan met de tips om niet ten prooi te vallen aan internet oplichters.

Back to basic

Ga gewoon zelf het product ophalen. Zo weet je precies wat je krijgt. Je houdt het vast en je kunt dan direct afrekenen. Natuurlijk is het goed om via de bank te betalen. Je hebt dan alle gegevens van de ontvanger. Betaal trouwens nooit met het opwaarderen van een prepaid creditcards (Zoals Viabuy en 3V). Als ze hierom vragen is het beter om te bedanken. De kaarten zijn anoniem en worden vaak na het opwaarderen snel leeggehaald. Het is ook belangrijk om het banknummer te controleren als je het niet vertrouwd. Op Pasopjepas.nl kun je meer informatie vinden over katvangers.

Houdt je computerprogramma’s goed bij

Kies ervoor om Windows automatisch haar updates uit te laten voeren. Het is dan mogelijk om zwakke plekken dicht te maken. Ook Adobe Reader is een programma waar hackers graag binnenkomen. Ze sturen je een pdf toe en nemen dan je hele computer over. Zorg dat hij altijd up to date is. Je kunt de aanvallen dan namelijk afslaan. Ook flash, wat veel voor spellen wordt gebruikt moet geupdate zijn. Daarnaast is er ook nog Java. Het beste is het om het van de computer af te halen. Het is niet nodig en mocht je het wel een keer nodig hebben dan kun je het snel en gemakkelijk installeren. Daarna kun je het weer verwijderen natuurlijk.

Checken, aangifte doen en wantrouwend zijn!

Het is goed om een gezonde dosis wantrouwen te hebben. Je kunt op opgeletopinternet.nl kijken of het allemaal wel goed is. Het is een controlefunctie van de politie. Bij het Landelijk meldpunt internetoplichting kun je aangifte doen van internetoplichting. Het is belangrijk om hier gebruik van te maken om zaken in kaart te brengen en om anderen te helpen. Ook is het mogelijk om hier controles te doen of telefoonnummers, websites, emails en banknummers eerder zijn gebruikt door internetoplichters. De functie is zeer populair en heeft al veel mensen geholpen. Gebruik hem.

Links en meer

Wanneer je een link ziet staan dan is het belangrijk om te kijken of het geen typefout bevat. Internetoplichters maken soms complete sites na om je daar op te lichten. Het lijkt dan op een bekende site, maar is het niet. Mediamarkt werkt samen met Yippie om mensen te beschermen wanneer ze naar een verkeerde site gaan. Het is een webwinkelchecker.

Bescherm jezelf tegen internetoplichting!