Zo maak je je huis aantrekkelijk en guest proof

Als er mensen over de vloer komen, dan wil je natuurlijk dat je huis er netjes en representatief uitziet. Je moet immers gasten op een nette manier kunnen ontvangen. Soms kan je echter van te voren nog zo bezig zijn met het schoonmaken van je huis – een doekje over de tafel, een stofzuiger door de kamer etcetera – maar zal het je gasten alsnog opvallen dat het bovenop jouw kastje best stoffig is. Stel nou dat je je schoonouders een keer over de vloer krijgt, dan begrijpen wij dat je de beste indruk wil achterlaten die mogelijk is. Hoe je dat doet? Door extra op deze dingen te letten, bijvoorbeeld:

Een schoon koffieapparaat

Ook al kan de koffie die je je gasten serveert nog zo lekker zijn, als het afkomstig is uit een koffieapparaat waar allerlei kalkvlekken of andere viezigheid op zitten, dan zal de koffie waarschijnlijk toch iets minder lekker smaken. Het is altijd verstandig om de. Verschillende onderdelen van je koffie apparaat regelmatig in de vaatwasser te doen en het apparaat zelf vaak schoon te maken. Ook kun je senseo ontkalken om het apparaat te kunnen ontkalken. Zo zorg je ervoor dat de beleving van de koffie extra intens wordt.

Een lekkere geur

Een lekker ruikend huis doet gelijk ontzettend luxueus aan en zal mensen achterlaten met een fijne herinnering. Natuurlijk wil je ook niet dat er een mega parfumwalm hangt, maar een fijn huisparfum doet het over het algemeen in elk huis goed. Geurkaarsen zijn ook een goede optie om op een makkelijke manier geur te verspreiden in huis. Heb je een avond met rokers in huis gehad? Brand dan wat wasmiddel in een pannetje op het vuur. De rookgeur zal binnen mum van tijd verdwenen zijn. Let wel: doordat wasmiddel natuurlijk chemisch is is het het beste om hier niet met je hoofd boven te hangen en ook de ramen open te zetten.

round grey moon chair with brown pillow on top

Schone ramen

Maak jij je ramen regelmatig schoon? Veel mensen stellen dit klusje uit om vervolgens één keer in het half jaar te doen. Toch kunnen vetvlekken op het raam een onverzorgde uitstraling geven en afleiden van het uitzicht vanuit jouw huis. Ramen wassen is dus ook zeker iets wat je niet zou moeten vergeten bij het guest proof maken van jouw woning. Wanneer de ramen spic en span zijn, geeft dat gelijk een veel schoner gevoel aan de hele ruimte.

Heb altijd voldoende in huis

Niets is zo vervelend als gasten die met honger of dorst bij jou op de bank zitten terwijl jij ze niks meer kan aanbieden. Komen er gasten over, heb dan altijd genoeg in huis qua eten of drinken. Hier geldt: liever te veel dan te weinig. Ook zou het heel vervelend zijn wanneer het wc-papier ineens opraakt en je je gasten hun behoefte moet laten doen zonder dat je wc-papier kunt aanbieden. Genoeg voorbereidingen treffen, dus!

Bak een appeltaart

Dan nog een tip die al eeuwenoud is maar welke het nog steeds goed blijft doen: bak van tevoren een appeltaart. Door de goede herinneringen die mensen hier over het algemeen bij hebben en door hoe lekker het ruikt, zullen mensen direct een positieve associatie hebben met jou huis. Het is niet voor niets dat mensen die hun huis willen verkopen dit ook altijd toepassen.