Intimiteit op een oudere leeftijd

Soms blijkt het nog een taboe te zijn, maar intimiteit en de nood aan seksueel contact bij mensen op hoge leeftijd moet zeker besproken worden. Zeker bij ouderenzorg, medisch advies of bij professionals is er nog werk aan de winkel om niet alleen het onderwerp bespreekbaar te maken, maar er ook beter mee om te gaan. Wat zijn nu enkele tips en tricks voor een beter seksleven op oudere leeftijd?

Ouderen zijn wel degelijk bezig met seks

Dat oudere mensen niet meer seksueel actief of geïnteresseerd zijn, is een van de grootste misvattingen. Voor veel ouderen is dit nog steeds een belangrijk onderdeel van hun fysische maar ook psychische gezondheid. Als je door fysische mankementen niet meer volop kan genieten van seksueel contact, bestaan er gelukkig heel wat hulpmiddeltjes. Bij oudere mannen komen erectieproblemen bijvoorbeeld vaak voor. Een penis sleeve is een sextoy die hierbij kan helpen aangezien een penis sleeve extra volume en sterkte geeft aan je penis. Aangezien deze geklemd rond je penis zit, houdt die het bloed ook langer bij waardoor de erectie langer kan duren. Geen zorgen, ze voelen zacht en realistisch aan en je hebt veel variaties zoals realistische, maar ook vibrerende. Bij vaginale droogte bij vrouwen (vaak door de menopauze), zorgt glijmiddel voor minder of geen pijn bij penetratie. Een goedkope oplossing zodat jij ook opnieuw kan genieten van seks!

Normaliseer intimiteit

Veel mensen op oudere leeftijd hebben geen partner meer, maar natuurlijk blijft intimiteit belangrijk. Weet je zelf niet hoe je dit moet aanpakken? Masturbatie is ook op hogere leeftijd absoluut geen probleem. Als je niet weet hoe je hieraan moet beginnen, kan je sextoys een kans geven. Surf een keertje rond online en je vindt zeker iets dat je zal plezieren. Voor vrouwen zijn vibrators en clitoris stimulators erg populair, zoals de Satisfyer Pro. Het is een kleine sextoy die je clitoris stimuleert en die erg stil is. Perfect dus voor een starter! Voor mannen heb je bijvoorbeeld kunstvagina’s die zorgen voor een sterker orgasme. Je hebt er erg discrete zoals die van FPPR die eruit zien als een klein flesje. Ook een Tenga Egg is perfect voor beginners. Langs de buitenkant is het een klein eitje en de geribbelde binnenkant kun je over je penis trekken. Vergeet bij de meeste sextoys niet om een cleanser en glijmiddel te kopen.

Mag het eens iets anders zijn?

Intimiteit draait ook niet enkel om seks. Zeker bij een hogere leeftijd en bij vrouwen is intimiteit in de vorm van zoenen, aanraking en massages even belangrijk. Bestel online eens een leuke massageolie met verleidende geuren en warme olie. En maak tijd voor kleine intieme momenten zoals zoenen of knuffelen en strelen.