Je eigen website maken? Wij geven je een handleiding

Wil jij wel graag mee gaan met je tijd? Dan kan het ontzettend leuk en leerzaam zijn om een eigen website te maken. Tegenwoordig hoeft dat allemaal niet meer zo moeilijk of ingewikkeld te zijn. Mits je een beetje technisch aangelegd bent en weet wat je moet doen! In deze blog vertellen we jou er meer over.

Voor het maken van een website heb je tegenwoordig vooral een beetje tijd nodig en een beetje technische kennis. Want een online website maken? Dat is tegenwoordig niet meer zo ingewikkeld. Onze website maken handleiding bestaat uit een paar simpele stappen. 

En wil jij je eigen spullen gaan verkopen? Denk aan jezelf gemaakte kaarten, modeltreinen een andere hobby? Zoek dan eens naar: webshop starten. Zo kan je van je website een webshop maken! 

Domeinnaam bedenken 

Allereerst moet je een website bedenken. Welke naam wil je hieraan geven? Dat noemen we je domeinnaam. Het is dat stukje tekst dat na de www komt. Www staat voor world wide web. Zo heb je bijvoorbeeld: mijnzelfgemaaktekaarten.nl of de modeltreinenvanpiet.nl. Dat noemen we je domeinnaam. Een domeinnaam moet passen bij wat je gaat doen en wilt gaan vertellen op je website.

Webhost bepalen 

Er zijn verschillende manieren om een website te maken. De makkelijkste manier is wanneer je ervoor kiest om de website door iemand anders te maken. Maar dat is niet leuk en leerzaam. Er zijn simpele manieren om een website te maken. De meeste websites worden gemaakt met WordPress. Vervolgens kan je dan kiezen voor een website-builder. Dit is een stukje techniek.

Je hebt ook Wix.com dat is heel simpel. Maar de mogelijkheden zijn ook minder uitgebreid. 

Het design 

Welk design er bij jouw nieuwe website past is afhankelijk van wat je ermee wilt doen. Zo kan je bijvoorbeeld een blog beginnen. Hierop staan dan blogs, online artikelen. Maar als je ervoor kiest om spullen te gaan verkopen, dan wordt het een webshop. Wat je doel ook is van je website, een WordPress website maken handleiding zorgt er voor dat je eenvoudig je eigen website kunt starten. Het ene design is anders dan het andere design. Daar moet je goed opletten als je met het stukje design bezig gaat. Sommige websites gebruiken ook standaard templates. Dit is een voor ingesteld design. Dit is een makkelijkere keuze wanneer je net begint! 

Content plaatsen 

Als je alles hebt bepaald is het belangrijk dat je nu de website gaat vullen. Denk bijvoorbeeld aan mooie afbeeldingen, maar ook tekst op de homepage en ga zo maar verder. Als je een webshop begint, dan is het belangrijk dat er ook producten op de website worden geplaats. Je moet dan ook denken aan de productafbeeldingen en specificaties. 

Weet je niet wat je moet plaatsen? Hier vind je een lijst met blogideeën.

Testen maar! 

Als je online gaat met je website zal je merken dat er altijd nog een paar kinderziektes in de website zitten. Pagina’s die niet goed doorlinken of foto’s die niet mooi laden. Het is goed om daarom goed door je website te klikken en alles goed te testen. Het kan altijd voorkomen dat je een bericht krijgt van mensen die zeggen: dit of dat klopt niet. Laat je daar niet door ontmoedigen. Elke nieuwe website krijgt hiermee te maken.