Weg met de bedwantsen in bed!

Je bed is een plek waar je tot rust moet kunnen komen. Je zit hier uiteraard niet te wachten op beestjes die jouw nachtrust komen verstoren. Helaas denken bedwantsen daar anders over. Deze kleine ongediertesoort is blij als jij iedere avond weer je bed instapt. Dit is namelijk hét moment waarop zij zich weer met jouw bloed kunnen gaan voeden. Deel jij het bed met deze ongediertesoort? Schakel dan een ongediertebestrijder in!

Zo kun je bedwantsen herkennen

Voordat ongedierte bestreden kan worden, moet de exacte ongediertesoort worden vastgesteld. Heb je nog nergens beestjes gezien? Maar kamp je iedere ochtend als je wakker wordt met allerlei rode bultjes op je huid? Dan kun je te maken hebben met bedwantsen. Maar ook vlooien zouden de geïrriteerde huid veroorzaakt kunnen hebben. Gelukkig kun je bedwantsen relatief eenvoudig herkennen. Bedwantsen zijn roodbruin van kleur en hebben een plat en ovaalvormig lijf. Deze beestjes zal je in tegenstelling tot vlooien niet snel overdag zien. Ze zijn namelijk lichtschuw en zijn daardoor hoofdzakelijk in de nacht actief. Daarnaast is het goed om te weten dat deze beestjes snel kunnen lopen, maar niet kunnen springen.

Hoe kom je aan bedwantsen?

Veel mensen denken dat zij nooit met bedwantsen te maken zullen krijgen. Maar kun je dat wel zo stellen? Eigenlijk niet. Bedwantsen komen inderdaad niet zomaar in jouw bed terecht. Je zult ze ergens mee vandaan genomen moeten hebben. Maar dit is iets dat zomaar onopgemerkt kan gebeuren. Je kunt de beestjes bijvoorbeeld in je koffer meenemen vanaf je vakantieadres. Heb je onlangs een tweedehands item voor op de slaapkamer gekocht? Ook dan kan het zo zijn dat je onopgemerkt bedwantsen er gratis bij hebt gekregen. Heb je inderdaad bedwantsen in jouw bed ontdekt? Laat dan de bedwantsen bestrijden door een professionele ongediertebestrijder en geniet weer van een ongestoorde nachtrust.

Dit kun je tegen bedwantsen doen

Bij een ongedierteplaag is het altijd raadzaam om een ongediertebestrijder in te schakelen. Een professional beschikt immers over kennis, ervaring en goed materieel. Toch zijn er vaak ook dingen die je zelf kunt doen om een ongedierteplaag te beperken. Heb je last van bedwantsen in je slaapkamer? Zorg dan voor een goede hygiëne. Was regelmatig je beddengoed op een hoge temperatuur. De beestjes kunnen niet tegen deze hitte. Hierdoor zal je een gedeelte van de beestjes in je kamer kunnen uitroeien. Daarnaast is het belangrijk om je slaapkamer regelmatig goed te stofzuigen en te dweilen. Met deze hygiënemaatregelen kun je zelf de omvang van de bedwantsenplaag beperken.