couple smiling at each other

Liefde op latere leeftijd

Liefde op latere leeftijd, kan het nog? Iemand van 70 die verliefd wordt, is het te zot voor woorden? Helemaal niet! Waarom zou je op latere leeftijd geen vlinders meer kunnen voelen? Meer nog, liefde op latere leeftijd kent heel wat voordelen. In dit artikel lees je er alles over.

Je weet wat je wil

Nu je wat ouder bent, weet je wat je wil in het leven. De kans is groot dat je al een (lange) relatie achter de rug hebt en heel wat geleerd hebt uit die relatie. Je weet nu wat je wel en niet kan appreciëren bij iemand en wat voor type persoon het best bij je past. Zoek je een tegenpool die je aanvult of toch eerder een gelijkgestemde ziel? 

Latrelatie

In tegenstelling tot een twintiger die verliefd is, ben je als verliefde senior al lang gesetteld. Je hebt je eigen plekje, huishouden en sociale contacten. Dat maakt dat je niet zo snel je eigen plekje wil inruilen voor dat van je partner. Latrelaties zijn dan ook veel voorkomend op latere leeftijd. Zo geniet van de liefde met je partner, maar heb je ook je eigen plekje om tot rust te komen en even wat me-time in te lassen. Een latrelatie is de perfecte manier om je te verbinden met je partner. Je behoudt je vrijheid en geeft elkaar ruimte zonder in te boeten aan liefde.

Kriebels en passie

Wist je dat oudere mensen net zo verliefd kunnen worden als pubers? De vlinders in hun buik kriebelen even hard en de passie kan net zo hard – of zelfs harder – oplaaien. Ook ervaring in de slaapkamer speelt een belangrijke rol. Door de jaren heen heb je ontdekt wat je fijn vindt in bed en misschien heb je ook je eigen lichaam van een andere kant leren kennen door te experimenteren met sextoys. Speeltjes voor senioren zijn dan ook helemaal normaal. Een zeventiger heeft het misschien wat moeilijker om opgewonden te geraken of de fysieke activiteit is niet meer hetzelfde als een paar jaar geleden. Waarom zou je dan geen hulpmiddeltje gebruiken? Denk maar aan viagra. Of een penis sleeve als handig hulpje dat voor iets meer wrijving en stimulatie zorgt tijdens de daad. Doe gewoon lekker waar je zin in hebt. Zeker op deze leeftijd hoe je je écht niks meer aan te trekken van wat anderen zeggen of denken. Op liefde staat immers geen leeftijd.