Waar rekening mee houden bij het kopen van een auto voor senioren

Het uitzoeken van een andere auto is al moeilijk genoeg, al helemaal voor senioren aangezien deze meer behoefte hebben aan comfort. Er is namelijk een groot aanbod van auto’s, maar waar moet je nu op letten om het nodige comfort in een auto te vinden. Gelukkig zijn er ook auto’s gemaakt die gericht zijn op senioren. In deze blog gaan we het hebben over het comfort in een auto. 

Een comfortabel interieur

Het gene waar je het meeste tijd op doorbrengt bij het autorijden is het interieur, daarom is het ook van groot belang dat er een comfortabel interieur in de auto zit. Er zijn verschillende soorten interieurs je hebt zowel stoffen als lederen stoelen, de bekleding zelf heeft niet veel invloed op het comfort. Maar waar je wel rekening mee kunt houden is, of de zitting en de leuning zacht genoeg zijn en voldoende steun bieden. Bij een nieuwe occasion kopen wordt aangeraden eerst een proefrit te maken, om te kijken of het interieur voldoende steun biedt. 

En om ervoor te zorgen dat het interieur nog meer comfort biedt, heb je in sommige auto’s ook een interieur wat elektrisch bediend is. Zo kun je gemakkelijk met een knopje de stoel en de stoelleuning verstellen. Ook wordt soms de mogelijkheid van verwarmde stoelen aangeboden. Stoelverwarming kun je zelf aan of uit zetten en is vooral voor de winterperiode heel fijn. 

Een comfortabele instap   

Naast dat je een beetje comfortabel in de auto kunt zitten, wil je ook een beetje fatsoenlijk in en uit kunnen stappen. Aangezien autofabrikanten zich ook mede richten op de senioren, heb je ook occasions met hoge instap. Een hoge instap biedt veel comfort voornamelijk voor de rug. Over het algemeen zijn instappen van een auto aan de lage kant, waardoor je eerst door je rug moet om in te stappen. Wanneer je al wat ouder bent gaat dit niet altijd even soepel, daardoor biedt een hoge instap het nodige comfort.

Door de hoge instap hoef je namelijk minder ver door je rug heen te gaan om in de auto te gaan zitten, daarnaast is uitstappen ook makkelijker aangezien je jezelf niet meer uit de auto hoeft te tillen. Om ervoor te zorgen dat een hoge instap samengaat met het interieur, wordt er afgeraden om kuipstoelen te nemen. Het nadeel van kuipstoelen is dat je moeilijker in en uit deze stoelen komt, doordat je in de stoel zit in plaats van op de stoel.