Het belang van een goede zithouding wordt vaak onderschat

Na een vermoeiende dag lekker onderuitgezakt op de zetel naar een televisieprogramma kijken? Pas op, want wie zich aanwent om een onjuiste zithouding aan te nemen, snijdt zichzelf op termijn lelijk in de vingers. Of beter gezegd: in de gewrichten! Vooral wanneer we op leeftijd zijn, hebben we vaker last van fysieke ongemakken. Daarom is een goede ondersteuning van ons lichaam tijdens het zitten van groot belang. Het werkt dus twee kanten op. Goed zitten helpt gewrichtsproblemen te voorkomen en voor wie al gewrichtsproblemen heeft, is comfortabel zitten nóg belangrijker.

Bij de aanschaf van zitmeubelen zijn drie zaken van groot belang. Het meubel moet er fraai uitzien, het moet comfortabel zijn en het moet goed van prijs zijn. Wanneer je die drie zaken kunt verenigen in één meubel, dan zit je goed, zowel letterlijk als figuurlijk. Voor welke stijl je kiest, hangt natuurlijk voor een groot deel af van je persoonlijke smaak. Hierover kunnen we weinig zinnigs zeggen. Des te meer kunnen we vertellen over het zitcomfort. Bedenk je hierbij dat ieder mens uniek is. Daarom is het ook niet zinvol om één meubelstuk te ontwerpen dat voor iedereen geschikt zou moeten zijn. Juist vanuit dat besef worden de zetels van Meubelzorg.be geheel op maat gemaakt. Een plezierige bijkomstigheid is dat niet alleen de zithoogte en -diepte exact op het lichaam van de koper worden afgestemd, maar dat je ook een keuze kunt maken uit vrijwel elke denkbare kleur. Je hebt dus echt een zetel in huis die past bij je interieur.

De zetel die je helpt bij het opstaan

Met name het opstaan is voor veel senioren een lastige klus. Je hebt op latere leeftijd vaak niet meer de kracht om je lichaam op te richten of je kampt met evenwichtsproblemen, waardoor ogenschijnlijk eenvoudige handelingen opeens het uiterste van je vergen. Gelukkig bestaat hier voor reeds vele jaren een prima oplossing. Je kunt zeer eenvoudig opstaan met een sta op zetel in huis. Bovendien ben je dan ook verzekerd van ergonomisch verantwoord zitcomfort. Het mechaniek in de zetel zorgt ervoor dat opstaan weer net zo eenvoudig wordt als voorheen. Het is bovendien mogelijk om de rugsteun en voetensteun ook te voorzien van een mechanische bediening, waardoor de zetel nog meer comfort biedt. Ook voor dit alles geldt dat maatwerk altijd de beste keuze is, in het belang van je gezondheid.