Goed gedekt willen zijn? Kies voor een opstalverzekering

Als eigenaar van een woonhuis is het belangrijk dat je je huis verzekerd. Sluit je een verzekering af dan heb je iets waar je op terug kunt vallen in geval van schade. Een opstalverzekering dekt de schade aan alles wat nagelvast is aan je huis. Met een verzekering hoef je je dus minder zorgen te maken en kun je stressvrij wonen.

Wat is een opstalverzekering

Bij een opstalverzekering wordt de eventuele schade aan je opstal gedekt. Onder de opstal wordt de woning zelf verstaan en alles wat niet zonder schade aan de woning kan worden verwijderd. Als je je hele huis laat verzekeren wil je ook weten wat de kosten zijn. Bij het bepalen van de premie van een opstalverzekering worden altijd diverse aspecten meegenomen. Deze hebben invloed op de prijs die je betaald. Ze kunnen bijvoorbeeld zijn het gebied/ de omgeving waar je woont, de grootte/ waarde van je huis en het eigen risico. Per verzekeringsaanbieder verschillen de kosten. Dit omdat elke verzekeraar zijn eigen voorwaarden heeft, welke soorten schade door hen wel of niet worden gedekt en de poliskosten. De kosten van de opstalverzekering bestaan uit: eenmalige poliskosten, een periodieke premie en eventuele eigen meeverzekerde risico’s. Een opstalverzekering vergelijken geeft je goed inzicht in hoe de kosten en dekking per woonhuisverzekering kunnen verschillen.

Welke schade dekt een opstalverzekering?

Met een opstalverzekering is het mogelijk om de schade die aan je huis in aangebracht te dekken. Afhankelijk van je polis kun je gedekt zijn tegen:

  • Brand- en/of blusschade
  • Rook- en/of roetschade
  • Schade als gevolg van blikseminslag
  • Stormschade
  • Schade als gevolg van inbraak en diefstal

Er zijn ook een aantal gebeurtenissen waar uitkering door de verzekering niet geldt, dit zijn onder andere:

  • Schade als gevolg van een aardbeving
  • Schade als gevolg van een overstroming
  • Schade als gevolg van een oorlog

Sluit daarom een opstalverzekering af. Een huis herbouwen als die is beschadigd door brand of een inbraak kan namelijk flink in de kosten lopen. En als je niet verzekerd bent komt dit uit je eigen zak. Een opstalverzekering is daarom een van de belangrijkste verzekeringen met een uitgebreide dekking. Een verzekering die je afsluit kun je zien als een vangnet voor je woning. Zo kun je stressvrij wonen en hoef je je geen zorgen te maken mocht er zich iets voordoen.