Bescherm je privacy met VPN

Maak je je in deze digitale tijd wel eens zorgen over je privacy? Dat is met een VPN niet meer nodig. VPN’s zijn namelijk betrouwbare en bekende hulpmiddelen die worden gebruikt om jouw privacy te beschermen, ook als je lekker op het internet aan het rondsurfen bent. Dit is echter niet het enige wat ze doen trouwens, want ook als je vliegtickets besteld, of je favoriete serie wilt streamen, kun je een VPN gebruiken en voordelen eruit halen.

 

Wat doet een VPN?

Jouw internetverkeer wordt naar een externe VPN-server geleidt en hierdoor wordt het IP-adres afgeschermd. Niemand, zelfs niet de internetprovider, kan zien wat jij op het internet bekijkt. Het enige wat zichtbaar is, is dat je gebruikt maakt van een VPN én de daarbij behorende VPN-server.

Verzonden en ontvangen gegevens (denk bijvoorbeeld aan je mail) worden versleuteld, dus zijn niet leesbaar voor bijvoorbeeld cybercriminelen. Dit extra beveiligingslaagje maakt van een VPN een betrouwbaar hulpmiddel om jouw activiteiten te beschermen. 

Ook op vakantie toegang tot jouw favoriete websites

Als je gebruikt maakt van een VPN-provider dan helpt deze je om toegang te krijgen tot websites en/of diensten die buiten jouw land/regio geblokkeerd kunnen zijn. Over de gehele wereld kom je censuur en beperkingen tegen met betrekking tot internetgebruik. Er zijn zelfs landen waar het gebruik van sociale media, zoals Facebook, verboden is . Ook online streamingsdiensten werken soms niet en dat is jammer, zeker als je op vakantie een filmpje wilt kijken.

Indien je gebruik maakt van een VPN-provider, dan kun je deze inhouds- en censuur beperkingen omzeilen door virtueel van locatie te veranderen. Op deze manier kun je toch toegang krijgen tot de diensten en inhoud van jouw keuze.

Voorkom vertraging van je internetsnelheid

Als jouw internetprovider overbelast is, dan kun je dit merken aan je internetsnelheid. Ze zullen dit zo snel mogelijk proberen op te lossen, echter daarvoor gooien ze vaak voor iedereen de bandbreedte en snelheid tijdelijk wat omlaag. Een snelle VPN-provider helpt je deze bandbreedtebeperking én lage verbindingssnelheden te vermijden.  Het internetverkeer wordt versleutelt en de internetprovider zal op deze manier niet meer kunnen zien hoeveel dataverkeer er vanuit jou komt.  Vervolgens word jij dus niet meegenomen in het tijdelijke vertraging van de bandbreedte en snelheid. 

Veilig (online) bellen met familie

Of je nou een online vergadering hebt, of met je familie belt via de laptop, je wilt dit op een veilige manier doen. Ook al worden voIP-diensten steeds veiliger (en dus moeilijker te kraken), er is helaas tot noch toe niet de 100% garantie dat het veilig is. Een VPN eraan vasthangen is dus wel een goed idee. Zeker omdat diensten zoals bijvoorbeeld Skype in veel landen worden gecensureerd, of zelfs geblokkeerd. VPN beschermt jouw privacy! Gratis VPN is overigens tegenwoordig ook mogelijk!

Openbare Wi-Fi netwerken

Openbare Wi-Fi netwerken zijn vaak niet veilig en dus is alles gemakkelijk te onderscheppen voor hackers.  Zeker als je online winkelt of banktransacties doet, liggen deze personen op de loer om alles in de gaten te houden. Om jouw veiligheid te waarborgen, hebt je dus een betrouwbare VPN-provider nodig. De versleutelde verbindingen zorgen ervoor dat jouw gegevens veilig blijven. Zelfs als een hacker erin slaagt ze te onderscheppen, zal hij niet in staat zijn die informatie te gebruiken. Een veilig idee dus, VPN!