dreamy woman with crossed legs on balcony fence

De voordelen van meer glas in huis

Het gebruik van glas in huis wordt steeds populairder. Het materiaal lijkt een heuse trend te worden dat verder gaat dan ramen. Het biedt namelijk ook veel voordelen voor onze leefomgeving. Het kan een verschil maken in de manier waarop we ons voelen en hoe we functioneren in ons dagelijks leven. In deze blog bekijken we een paar van de populairste voordelen van glas en bespreken we hoe ze bijdragen aan een gezondere en stijlvolle leefomgeving. 

Glas heeft voordelen voor onze gezondheid

Ten eerste zorgt meer glas ook voor natuurlijk licht in huis. Niet alleen helpt dat om de energiekosten te verlagen, het draagt ook zijn steentje bij tot de stemming in huis. De vitamine D die je aanmaakt dankzij licht, is trouwens ook belangrijk voor een gezond immuunsysteem en sterke botten. Natuurlijk licht is dus belangrijk voor de gezondheid en welzijn van mensen. Het brengt ook een beetje de natuurlijke omgeving naar binnen. In het beste geval heb je uitzicht op je tuin, het bos of zelfs bergen, afhankelijk van je locatie. Dat vermindert niet alleen stress, het creëert een gevoel van verbondenheid met de natuur. 

Het heeft functionele voordelen 

Het gebruik van glas in huis kan bijdragen aan een betere energie-efficiëntie. Dat is omdat glas een goede isolator is, en daarom bijdraagt tot de temperatuur in huis te reguleren door alle seizoenen. Dat leidt tot een lagere energierekening, wat op zijn beurt zorgt voor een verminderde ecologische voetafdruk. 

Het schept een bepaalde sfeer in je interieur

Glas in huis geeft een modernere uitstraling. Glazen wanden en schuifdeuren kunnen een lichte en luchtige sfeer creëren die bijdraagt aan de schoonheid van een huis. Het is dus niet alleen functioneel, maar dient ook als designelement. Daarnaast geeft glas ook een ruimtelijker gevoel in huis. Dat is vooral handig in woningen met een beperkte oppervlakte waar elke vierkante meter telt. Maar ook om een barrière te scheppen tussen grotere ruimtes kan glas van pas komen. Smeedijzeren binnendeuren zijn bijvoorbeeld de ideale optie om van één grote kamer twee verschillende te maken zonder het ruimtelijk gevoel te verliezen. 

Je kan er accenten mee leggen

Een laatste voordeel van glas in huis is het interieur van je woning te accentueren. Als je bijvoorbeeld kunstwerken aan de muren hangt of echt bijzonder knap meubilair hebt uitgekozen, kan het die weergave accentueren. Zet een vast paneel van staal rond het stuk dat je wilt uitlichten in plaats van een kleurrijke muur, en het komt meteen tot zijn recht.