Beste inktpatronen van 2020

Het hebben van een kwalitatief goede printer vergt heel wat andere kennis dan je gewend bent bij andere huishoudelijke apparatuur. Een printer is namelijk deels te customizen, doordat je zelf kunt kiezen welke onderdelen je aanschaft. Zo kun je zelf kiezen wat voor inktpatronen (cartridges) je bestelt. Het bestellen van de juiste inkt(patronen) vergt nogal wat extra punten om op te letten. Benieuwd naar tips voor het kopen van nieuwe inktpatronen? Wij sommen de beste voor je op.

Helaas is de aanschafprijs van je printer niet de enige kosten die je moet maken bij de aanschaf van een nieuwe model. De inkt gaat namelijk gedurende de tijd op (logisch) en deze moet vervangen worden. Gedurende de tijd zal je hier meer geld aan kwijt zijn dan de aanschaf van de printer zelf. Althans, dat is natuurlijk volledig afhankelijk van de inkt waar je voor kiest. Je kunt er ook voor kiezen om een printer te kopen waar de cartridges al bij zitten, maar dit zal uiteindelijk duurder zijn. Je krijgt hier vaak namelijk een stuk minder inkt bij dan wanneer je kiest voor losse cartridges. Wanneer je inkt apart koopt, wordt dit huismerk genoemd. Dit heeft dus niets te maken met huismerk producten zoals je ze bijvoorbeeld van de supermarkt krijgt.

Canon 045H Toner Cartridge Multipack – huismerk set

Canon is één van de populairste merken voor printers en onderdelen die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Hun producten staan bekend om hun goede kwaliteit en ook hun inktpatronen zijn één van de populairste verkrijgbaar. Hun multipack pakket bied je vier kleuren: zwart, cyaan (een soort blauw), geel en magenta (een soort fuchsia roze) en kost ongeveer 130,- euro. Hiermee kun je ongeveer 2800 zwarte afdrukken maken en 2300 afdrukken in kleur.

Epson 29XL Inkt Cartridges Multipack – 8 St. – Huismerk

Een zeer budgetvriendelijke optie voor inktpatronen is deze versie van Epson. Hier krijg je acht verschillende inktpatronen voor slechts een paar tientjes. Je krijgt vervolgens acht verschillende stuks inkt die gelijk te installeren en gebruiken zijn. Dit multipack van Epson is geschikt voor vrijwel elke soort Epson printer.

Lexmark 100XL Inkt Cartridge Multipack (4-Pack) – Huismerk

Ook de inkt cartridges van Lexmark zijn een echte budgettopper. Deze zijn geschikt voor printers van het gelijknamige merk. Deze set is XL en gaat daardoor lang mee. En dat voor nog geen 27 euro! Bedenk dus wel dat deze cartridge set niet geschikt is voor printers van een ander merk.

Cartridges van Brother zijn populair omdat het bij Brother mogelijk is om kleuren los van elkaar te bestellen

Brother cartridges

Ook cartridges van Brother zijn erg populair. Vooral omdat het bij Brother mogelijk is om ook losse kleuren te bestellen, in plaats van direct een complete inktpatroon set.  Dit is een voordeel, omdat de kleuren van een patroon vaak niet allemaal met dezelfde snelheid op gaan. Stel dat je bijvoorbeeld een stuk meer roze gebruikt met printen dan blauw of geel, dan zou het zonde zijn om telkens een compleet nieuw cartridge pakket aan te schaffen. In dat geval is het systeem van Brother dus ontzettend handig.