6 tips om mooie foto’s te maken met je smartphone

Wil jij graag foto’s maken van je kleinkinderen en de rest van je familie, maar weet je niet goed hoe je dat doet met je smartphone? Eenmaal je weet hoe het moet, is het helemaal niet zo moeilijk!

Niks is fijner dan mooie foto’s hebben van toffe herinneringen om achteraf op terug te blikken. In deze blog geven je we 6 tips mee, zodat jij leuke foto’s maakt van alles en iedereen. 

  1. Kijk je lens na

De grootste reden waarom mensen vaak geen scherpe foto’s hebben is omdat er vegen staan op hun cameralens. Check dus altijd even of je lens proper is en houd een doekje bij de hand. 

  • Tik kort op je beeldscherm

Zo goed als alle smartphones helpen je met het scherpstellen van foto’s. Wanneer je je camera open hebt staan, hoef je alleen maar even te kort te tikken op je scherm en je smartphone stelt automatisch scherp op het object dat jij in het vizier hebt.

  • Zoom niet in

Met je smartphonecamera kan je inzoomen op een persoon of voorwerp. Zo’n camera is er echter niet op gemaakt om veel in te zoomen, omdat de kwaliteit dan serieus vermindert. We raden je dan ook af om dit te doen, omdat je foto korrelig en bijgevolg minder scherp wordt.

Wil je toch graag inzoomen? Zet dan een paar stappen dichterbij. Zeker als je de foto wilt gebruiken om een verjaardagskaart te maken of af te printen mag je niet inzoomen, omdat de pixels op de afdruk zeer duidelijk zullen zijn.

  • Beweeg niet met je telefoon

Om een mooie foto te maken is het belangrijk om je smartphone recht te houden en er niet mee te bewegen. Als je dit niet eenvoudig vindt, kan je ook altijd een statief of selfiestick kopen. Daarin kan je je smartphone vastklikken, waardoor je geen last hebt van bewegingsonscherpte, of ook wel motion blurr genoemd. 

  • Vermijd tegenlicht

Met de zon gericht op je lens ga je nooit een goede foto kunnen nemen, omdat het tegenlicht te fel is. Het is een beter idee om een foto te trekken van een persoon of object met de zon in je rug. 

  • Oefening baart kunst

Oefen voldoende met je smartphone. Neem je smartphone in de hand en neem foto’s van alles wat je tegenkomt op je weg. 

Denk je eraan om bijvoorbeeld een verjaardagskaart voor een vrouw te maken, dan kan je een foto gebruiken die voldoet aan de zes bovenstaande tips. En vergeet niet: oefening baart kunst.