Zo maak je heel eenvoudig zelf flyers online 

Ben je op zoek naar een makkelijke manier om zelf online een flyer te ontwerpen, bijvoorbeeld voor een dorpsraad of de lokale sportvereniging? Dit kan tegenwoordig snel en eenvoudig, zonder dat je er technische kennis voor nodig hebt. Er zijn verschillende aanbieders van flyers, spandoeken en bijvoorbeeld visitekaartjes, die je een online tool bieden voor het samenstellen van je eigen ontwerp. Je kunt kiezen voor een basissjabloon, om deze vervolgens naar eigen smaak verder te ontwerpen. Het aantal sjablonen waaruit je kunt kiezen is erg groot. Zo vind je vrijwel zeker een sjabloon die past bij de doelgroep van jouw flyers. 

Kies kleuren die passen bij je huisstijl 

Bij het ontwerpen van een flyer of bijvoorbeeld spandoek is het belangrijk rekening te houden met de huisstijl van de organisatie waarvoor je het ontwerp maakt. Door de gebruikte kleuren aan te laten sluiten op de huisstijl zullen ontvangers van de flyers direct in de gaten hebben, dat deze van de dorpsraad of sportclub afkomstig is. Het verkleint het risico dat de flyer vrijwel meteen in de papierbak verdwijnt. Zonde van de kosten en bepaald niet duurzaam! 

Laat ook het lettertype aansluiten op de huisstijl 

Het is niet alleen belangrijk dat de gebruikte kleuren passen bij de huisstijl van een organisatie; let hier ook op bij de keuze voor een specifiek lettertype. Je wilt dat de flyers herkenbaar zijn. Door te variëren in dik- en bijvoorbeeld schuingedrukte teksten kun je de aandacht trekken van mensen die de flyer bekijken. Ook het gebruik van symbolen kan helpen om de aandacht te trekken van mensen. 

Keuze uit verschillende formaten flyers 

Eerder las je al dat je bij het ontwerpen van flyers keuze hebt uit een breed scala aan sjablonen. Naast de diversiteit aan sjablonen, heb je de keuze uit flyers in A6-, A5-, A4- en zelfs A3-formaat. Het is afhankelijk van het beoogde gebruik van de flyers, welke van deze formaten het meest geschikt is. Aanvullend kun je uit verschillende materiaalsoorten kiezen bij het online ontwerpen van een flyer. Ga je voor glanzend papier, of is bijvoorbeeld licht glanzend, mat papier een betere optie? 

Kies tot slot uit verschillende papierdiktes, uitgedrukt in g/m2. Des te dikker het papier, des te kleiner logischerwijs het risico op het scheuren hiervan is. Zeker bij flyers die je ergens op wilt hangen is een wat dikkere papiersoort wenselijk, zo blijft de flyer lang mooi.