Welk type vloer voor jouw woning: alle soorten op een rij

De juiste vloer kan je leefruimtes helemaal maken of kraken. Benieuwd met welk type vloer jij je huiskamer of keuken de gepaste sfeer en uitstraling geeft? En wat de voordelen ervan zijn? Wij lijsten de populairste soorten hieronder voor je op!

Laminaat

Laminaat is duurzaam, eenvoudig te leggen, ijzersterk en slijtvast. Het grootste voordeel van een laminaatvloer ten opzichte van parket, is dat je laminaat perfect kan combineren met vloerverwarming, terwijl dit bij parket niet gaat. De uiterlijke eigenschappen van laminaat maken dat je de vloer nauwelijks kan onderscheiden van een echte houten parketvloer. Wist je trouwens dat je – net zoals bij parket – ook kan kiezen voor een visgraat laminaat?

Parket

Parketvloeren zijn in zeer uiteenlopende uitvoeringen beschikbaar. Omwille van zijn warme en natuurlijke uitstraling is parket erg populair. Het is in verschillende patronen te leggen, zoals bijvoorbeeld het immens gegeerde visgraatmotief.

Pvc

Pvc-vloeren worden steeds populairder. Dat hoeft niet te verbazen: het is een relatief goedkoop en zeer onderhoudsvriendelijk materiaal. Bovendien kan je kiezen uit kamerbrede pvc, pvc-tegels of pvc-stroken. Een pvc vloer is sterk en slijtvast, waterbestendig en geluiddempend. Hij is verkrijgbaar in tal van dessins en kleuren. Hoewel de vloer gemaakt is uit kunststof, is het vaak nauwelijks van beton of echt hout te onderscheiden. Een ideale vloer!

Beton

Betonnen vloeren zijn nog steeds erg trendy. Deze vloer past dan ook in elk type interieur, niet enkel in industriële varianten. De robuuste uitstraling van beton geeft je inrichting iets stoers, doch comfortabel. Opgelet: aan een betonnen vloer hangt een stevig prijskaartje vast!

Tegels

Een tegelvloer is misschien wel dé meest voor de hand liggende vloer die er is. Logisch, het is een slijtvaste vloer met een enorm lange levensduur die bovendien in allerlei uitvoeringen beschikbaar is. Ideaal in combinatie met vloerverwarming!

Vinyl

Vinyl is gemaakt van hard kunststof. Het is een goedkope vloer die toch onderhoudsvriendelijk is en lang meegaat. Omwille van zijn vochtbestendigheid, zeker een aanrader voor de keuken of de badkamer. Ook prima in combinatie met vloerverwarming.

Tapijt

Het gebruik van tapijt in de slaapkamer en de leefruimte, is terug van weggeweest. Dit type vloerbedekking is erg comfortabel, fijn om op te spelen voor kinderen, geluiddempend en extra isolerend. Het is verkrijgbaar in allerlei soorten materialen en dessins. Zo kan je kiezen voor een strak tapijt of net een gezellige hoogpolige variant!