Geef je slaapkamer een nieuwe look

Je slaapkamer is een van de belangrijkste ruimtes in je huis, want je brengt er ongetwijfeld de meeste tijd door. Zijn je gordijnen versleten en ligt je bed al bij al nogal hard? Hoog tijd voor een make-over! Met enkele simpele ingrepen maak je al snel een wereld van verschil. Nood aan inspiratie? Dan zit je hier aan het juiste adres! 

Lichtinval 

Wat is er nu zaliger dan wakker worden met de zon op je snoetje? Of wil jij juist liever dat je slaapkamer pikkedonker blijft totdat je zelf beslist om je gordijnen open te trekken? Iedereen heeft zijn eigen voorkeur en net daarom is de juiste raambekleding zo belangrijk. Wie graag nog een streepje licht binnen ziet vallen, kiest het best voor (houten) jaloezieën. Daarmee kan je perfect regelen wanneer en hoeveel licht je binnenlaat. Hou je het liever zo donker mogelijk? Dan zijn klassieke, donkere gordijnen de beste optie. 

Warm 

Je slaapkamer moet voelen als een gezellige thuishaven waar je volledig tot rust komt. Wanneer je die ruimte binnenwandelt, zouden alle zorgen van je schouders moeten vallen. Daarom is het belangrijk dat je je slaapkamer ook op die manier inricht. Kies daarom voor warme, kleurrijke elementen. Je kan bijvoorbeeld roze gordijnen kopen of een donkerrood dekbed opleggen. Ook al lijkt het niet onmiddellijk een voor de hand liggende keuze, toch zorgen die warme kleuren voor een gezellig effect.  

Persoonlijk 

Je slaapkamer is een weerspiegeling van je persoonlijkheid. De kamer van je buur zal er helemaal anders uitzien dan die van jou. En gelukkig maar! Het spreekt dus voor zich dat je voldoende persoonlijke elementen in je slaapkamer moet verwerken. Denk maar aan leuke familiefoto's, originele meubeltjes of stijlvolle posters. Heb je groene vingers? Dan zijn planten altijd een goed idee! Het is niet alleen gezond, maar zorgt ook voor een rustgevend effect. Ben je niet echt een plantmom or -dad? Dan is een boeketje met mooie droogbloemen een waardig alternatief.   

Comfort 

Last but not least, je slaapkamer gebruik je vooral om te slapen. Het is dus uitermate belangrijk dat je bed én vooral je matras van goede kwaliteit is. Het is daarom aan te raden om je matras om de vijf à tien jaar te vervangen. Dat is niet alleen gezond voor je lichaam en goed voor je comfort, maar je voorkomt ook dat je matras onhygiënisch zou worden. En dan is het enkel nog een kwestie van de juiste matras te kiezen. Dat is zó persoonlijk dat je best gewoon eens langs gaat bij de matrassenverkoper in jouw buurt.