Jouw online privacy bewaken door een VPN

Een VPN (virtual private network) klinkt misschien wat overbodig om te installeren, om gewoon te kunnen internetten, maar met de vele scams die er tegenwoordig zijn is dit helemaal geen verkeerde gedachte. Wat een VPN precies is en vooral hoe je dit precies installeert leggen wij graag uit in dit artikel. Zo kan je gewoon lekker onbezorgd bestanden versturen en hoef je dus niet bang te zijn dat iemand met je meekijkt welke sites jij bezoekt. Lees je mee?

VPN als dienst
Een VPN is geen product dat je moet aanschaffen, maar is een dienst. Dit zorgt er in het kort voor dat alles wat jij online doet geheel privé blijft én helpt je daarnaast om blokkades die afgegeven worden omzeild kunnen worden. Je krijgt hierdoor ook geen tot minder gepersonaliseerde reclames te dien, puur omdat je een bepaalde site hebt bezocht, omdat niemand bijhoudt welke sites jij überhaupt bekijkt. Hoe komt dit dan? Met een VPN gebruik je niet je eigen IP-adres wanneer je op internet zit, maar is dit gelinkt aan andere computers. Hierdoor zijn jouw online voetsporen nooit helemaal na te trekken.

Zelf een VPN opzetten
Je kunt ervoor kiezen om zelf een VPN op te zetten, maar je kunt dit ook laten uitvoeren door een erkende organisatie. Zij weten precies wat ze moeten instellen om zo jouw privacy te waarborgen. Ga je liever zelf aan de slag? Dan kun je bijvoorbeeld een ad-blocker installeren, die advertenties van derden weerhoudt, geen cookies accepteren en je browser-geschiedenis verwijderen. Net wat meer stappen om zelf aan te denken, dan dat je dit compleet uit handen geeft.

Wat is de beste VPN
De beste VPN-dienst zorgt ervoor dat jij geheel privé online je activiteiten kunt doen. Bekendere – en door velen als de beste gezien – zijn de merken NordVPN en Surfshark. Wanneer je nadenkt over het installeren van een VPN-dienst, loont het om deze diensten en producten te bekijken.  

Netflix over de hele wereld
Wist je dat Netflix bepaalde blokkades heeft, om zo een specifiek aanbod per land aan te bieden? Met een VPN omzeil je dit, waardoor je dus bijvoorbeeld ook het Netflix programma van een ander land kunt bekijken. En dat is uiteraard wel het overwegen waard, toch?