Je nieuwbouwwoning gezellig en warm aankleden? Zo doe je dat!

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht, of misschien zelfs zelf gebouwd? Dat brengt veel voordelen met zich mee, want nieuwbouwwoningen zijn doorgaans goed voorzien van een kwaliteitsvolle keuken, badkamer, toestellen en dergelijke. Je kan er dus vanuit gaan dat alles goed in orde is en werkt. Het enige wat een nieuwbouwwoning soms mist is een beetje charme, zoals je die in oudere woningen vaak wél hebt. Om die charme er toch wat in te krijgen, kun je je nieuwbouwwoning decoreren met gezellige en authentieke elementen. Met deze tips kun je meteen aan de slag!

De juiste vloeren 

Wist je dat de vloeren in onze woningen voor een groot deel mee de look en feel bepalen? Een parketvloer bijvoorbeeld, straalt meteen veel meer warmte en charme uit dan een tegelvloer. Zeker in ruimtes waar je veel tijd zal doorbrengen, zoals de woonkamer en de slaapkamer, is het aangeraden om een mooie houten vloer te leggen als je deze ruimtes wat meer gezelligheid wilt inblazen. 

Sfeervolle verlichting

Een van de gemakkelijkste manieren om direct sfeer toe te voegen aan je nieuwbouwwoning is door te spelen met verlichting. Vermijd felle, moderne plafondlampen en kies liever voor zachtere, warmere lichten. Denk bijvoorbeeld aan gezellige vloerlampen, tafellampen en leuke lichtslingers om een knusse sfeer te creëren. 

Vintage meubels

Om ervoor te zorgen dat je woning niet té nieuw en kil aanvoelt, kan het leuk zijn om op zoek te gaan naar een paar leuke vintage meubels. Een klassieke fauteuil bijvoorbeeld, straalt veel gezelligheid uit en nodigt meteen uit om jezelf er lekker in te nestelen met een goed boek en een kop thee. Een tip? Zorg voor een goede mix tussen nieuw en oud. Je kan vintage meubels ook een oplapbeurt geven zodat ze er weer wat frisser uitzien. Zo past die oude salontafel of nachtkastje straks perfect bij je nieuwe pvc click vloer of tapijt. 

Vleugje groen

Breng de natuur naar binnen en kies een paar leuke kamerplanten. Planten voegen niet alleen een vleugje kleur toe aan je interieur, maar ze zorgen ook voor een frisse en levendige sfeer. Kies wel best voor makkelijk te onderhouden planten als je geen groene vingers hebt. Zet bijvoorbeeld een paar vetplanten op de vensterbank of hang een paar hangende planten op voor een speels effect. Een tip? Originele, kleurrijke bloempotten maken het helemaal af en zijn een leuke toevoeging aan je interieur.