Je kleine badkamer leuk inrichten? Dat doe je zo!

De badkamer is bij velen niet de grootste of meest aantrekkelijke ruimte in huis. Logisch, de badkamer is dan ook vooral een ruimte die we louter gebruiken om ons te wassen en klaar te stomen voor de dag. Zeker wanneer je badkamer niet zo groot is in oppervlakte, kan deze ruimte wel eens moeilijk zijn om in te richten. Wil jij alles uit je badkamer halen en ervoor zorgen dat deze echt mooi én praktisch is ingericht? Lees dan snel verder en volg onze tips!

Maak keuzes

Zeker wanneer je badkamer vrij klein is, geldt ‘less is more’. Prop je badkamer niet vol met onnodige spullen en badkamermeubels, maar stel jezelf de vraag wat je echt belangrijk vindt in een badkamer en houdt het daarbij. Wil je een dubbele wasbak of een enkele? Vind je het belangrijk dat er een bad in je badkamer staat of heb je voldoende aan een douche? Denk op voorhand goed na wat wel en niet kan in jouw badkamer en bepaal op basis hiervan welke badkamermeubels je kiest.

Kies kleine tegels

Je denkt misschien dat kleine tegels mooi passen in een kleine badkamer, maar niets is minder waar. Zowel op de wand als op de grond van je badkamer is het beter om voor grote tegels te kiezen. Deze zullen je badkamer groter doen ogen, kleine tegels zorgen namelijk snel voor een druk effect.

Zorg voor voldoende verlichting

Licht, licht, licht.. Het is hartstikke belangrijk om voldoende licht te hebben in je badkamer. Daglicht is de eerste stap. Heb je een raam in je badkamer? Hang hier dan enkel een licht glasgordijn voor zodat je het licht goed binnen laat. Wanneer je geen raam in je badkamer hebt kan een lichtkoepel een goede optie zijn. Daarnaast heb je natuurlijk ook een paar lampen nodig. Kies voor heldere spotjes of een leuke wandlamp. Een goede tip? Hang een grote spiegel in je badkamer, die weerspiegelt al het licht waardoor je badkamer nog lichter en dus ook groter zal lijken.

Opteer voor lichte kleuren

Kies voor een licht kleurenschema in je badkamer en trek dit door in de volledige ruimte. Donkere kleuren zullen je badkamer snel kleiner en meer bedrukt doen ogen. Kies niet enkel voor tegels en muurverf in lichte kleuren, maar kies ook voor lichte accessoires en badkamermeubels zoals je wastafel, wc bril, kasten en dergelijke. Dit zal je badkamer niet enkel groter doen ogen, maar zo vormt alles ook een mooi en sereen geheel.