Aow en bijverdienen in 2024: Hoe zit dat?

Je kunt na je pensioen lekker gaan rommelen in de schuur, wat televisie kijken, vrijwilligerswerk doen of besluiten om wat bij te gaan verdienen. Zeker wanneer je pensioen niet zo hoog is dan is het slim om naast je AOW wat bij te gaan verdienen. De AOW en bijverdienen in 2024, hoe zit dat nu? Het is begrijpelijk, dat je erover na denkt. Mag het wel en heeft het gevolgen op je AOW of wordt je gekort? Laten we snel meer duidelijkheid verschaffen. Je weet dan precies waar je aan toe bent.

De hoogte van de AOW?

We hebben goed nieuws voor je als je wat extra wilt verdienen naast je AOW. Het is helemaal toegestaan en het zal de hoogte van je AOW niet veranderen. Je krijgt evenveel AOW. Over de extra inkomsten moet je wel belastingen betalen. Het is afhankelijk van hoeveel je verdient hoe hoog de inkomstenbelasting is over dit deel. Wanneer je AOW krijgt dan betaal je ook minder inkomstenbelasting. Het is dus eigenlijk aantrekkelijker om dan juist wat extra te gaan verdienen. Je AOW blijft gelijk en de loonbelasting is lager. Voor gepensioneerden welke de AOW gerechtigde leeftijd hebben behaald gelden andere en lagere tarieven. Het is hierdoor interessant om dus wat bij te verdienen. Doordat je trouwens AOW krijgt heb je geen recht meer op het minimumloon. Je salaris zal dus een stuk lager zijn.

AOW en bijverdienen in 2024

Je mag in 2024 maximaal 35.000 euro bijverdienen. Dit komt omdat de belastingvrije voet op deze grens is ingesteld voor 2024.

Welke baantjes kun je doen?

Er zijn volop verschillende baantjes welke je kunt doen. Het is mogelijk om een oproep baantje te gaan doen, taxichauffeur te worden of bijvoorbeeld te helpen bij de lokale VVV. Het is vaak belangrijk om een baantje te kiezen wat een ware aanvulling is op je dagelijkse leven. Het is prettig om naast het extra geld er ook nog meer uit te halen. Het is dan mogelijk om volop te genieten van je leven.

Ontdek de mogelijkheden!

Het is goed om jezelf te oriënteren op een leuke job. Kijk naar de mogelijkheden en ga eventueel naar een uitzendbureau. Ze kunnen je vast helpen. Er zijn vele bedrijven welke de wijsheid waarderen en daarom zoeken naar AOW-ers.