Tips voor senioren die nog thuis wonen

Het leven in een bejaardentehuis gaat niet altijd over rozen. Of geraniums? Ineens woon je in een compleet nieuwe leefomgeving en moeten anderen jou verzorgen. Dit omdat je het helaas zelf niet meer kan. Het liefst wil je de verhuizing naar het bejaardentehuis zo lang mogelijk uitstellen. Daarom hebben wij wat tips om het huis aan te passen zodat je er nog langer in kunt wonen.

Smart home producten

En nee, hiermee bedoelen we niet een tablet waarmee je kunt skypen met de kleinkinderen. Iets wat natuurlijk ook heel leuk is! Smart home producten zijn producten die je huis digitaal maken. Echt iets van deze tijd! Zo kun je een smart lichtinstallatie nemen. Hiermee kun je vanuit je bed het licht aan of uit doen. Handig in de ochtend als je opstaat. Dan heb je gelijk een verlichte kamer.

Het Jane personenalarm is ook handig voor in huis! ‘De Jane’ leert jouw leefritme kennen en kan melding versturen naar bijvoorbeeld de kinderen als er een afwijkend patroon is. Ook wordt er een melding gestuurd wanneer je op de noodknop drukt in geval van nood! Dit is een heel fijn gevoel voor de familie. Zo kunnen ze altijd weten hoe het gaat.

Traplift in huis

Woon je nog in een huis met een trap, maar gaat het traplopen je eigenlijk moeilijk af? Kies voor een traplift die je zo naar boven kunt brengen. Op deze manier kun je in je eigen huis blijven wonen waar je misschien al heel lang in woont en nog lang niet weg wilt.

Andere aanpassingen in het huis

Uiteraard zijn er nog veel meer aanpassingen voor in je huis. Zo kun je bijvoorbeeld het toilet verhogen wanneer je het moeilijk vindt om weer omhoog van het toilet te komen. Er zijn zelfs goedkopere oplossingen waarvoor je niet een hele nieuwe toilet moet: steunbeugels. Hiermee kun je jezelf een handje helpen en je uit het toilet omhoog duwen. De keuken kun je aanpassen door betere verlichting te maken of je kasten aan te passen. Soms kom je bijvoorbeeld niet meer bij het onderste of bovenste kastje. Ook de slaapkamer kun je aanpassen. Misschien kun je deze verplaatsen naar de begane grond of steunbeugels bij je bed zodat je makkelijk uit bed komt.