Een brommobiel kopen creëert heel wat mogelijkheden

Een microcar kopen is een verantwoorde investering. Maar voor wie zijn deze brommobielen, ook wel bekend als 45 km auto’s, precies bedoeld? Zijn het enkel senioren die voor dit type van voertuig kiezen of verovert dit kleine wagentje alsmaar meer onze wegen? In dit artikel maken wij jou wegwijs in dit bijzondere maar wel heel leuke kleine autootje.

Voor wie is een brommobiel geschikt?

De statistieken wijzen uit dat een 45 km auto kopen een trend is binnen alle leeftijdscategorieën. Je denkt natuurlijk eerst aan senioren die op een makkelijke en rustige manier door het verkeer willen komen. Inderdaad zijn microcars hét ideale middel voor mensen die niet meer zo mobiel zijn. Er bestaan bijvoorbeeld microcars met een hoge zit waar je dus makkelijk in- en uitstapt. In een brommobiel zit je veilig, droog en je hebt voldoende laadruimte om bijvoorbeeld je boodschappen te doen.

Een tweede leeftijdscategorie die een brommobiel kopen zijn jongeren die nog geen autorijbewijs hebben gehaald. Ze gaan er mee naar school, nemen vrienden mee uit en ze gaan er lekker mee shoppen. Voor hen zijn er een aantal modellen met een stoere of hippe uitstraling. Een trendy kleur, en stoer interieur of mooie velgen geven aan je minicar een jonge en frisse look.

Een derde leeftijdscategorie die kiest voor een brommobiel zijn de stadsmensen. Vooral als tweede wagen wordt een microcar vaak gekozen. Hard rijden lukt toch niet in de stad, dus ben je met je 45 km/u best wel OK. En parkeren is veel makkelijker met een kleine auto. Voor wie graag veel in zijn brommobiel laadt, bestaan er de langere versies met grote laadruimte. Voor wie minder veel in zijn wagentje moet meenemen, is er de kortere versie. Uiteraard is deze laatste het meest ideale om snel en makkelijk te parkeren.

Op vakantie met je brommobiel

Een andere bevolkingsgroep die de microcar heeft ontdekt zijn de fervente reizigers. Uiteraard kun je met dit kleine wagentje op reis gaan. Maar wat wij vooral ontdekt hebben is de populariteit van de minicar bij de camper-reizigers. Vaak trek je rond in mooie streken, maar ben je beperkt om op ontdekking te gaan door je (te) grote omvang van je camper. Zij nemen vaak een minicar op een aanhangwagen mee op reis. Er bestaan zelfs mobilehomes waar je achteraan gewoon je minicar in rijdt. Op deze manier kun je perfect elk klein hoekje van je vakantiebestemming ontdekken!

De minicar, een moderne kleine wagen

Als je gaat kijken naar de specificaties van een brommobiel, dan moet je toegeven dat deze al heel wat geëvolueerd is de laatste jaren. Je krijgt nu bijvoorbeeld airco, stuurbekrachtiging en een zuinige DCI motor. De kleuren en het interieur zijn best wel modern. Er is gedacht aan een lage laaddrempel van de koffer, voldoende beenruimte voor lange mensen of een dashboard met praktische opbergvakken. Kort samengevat is de minicar een kleine maar vooral praktische uitvoering van een heuse wagen. Het is niet verwonderlijk dat zijn populariteit stijgt!