Wedden op voetbal simpel uitgelegd

Je hebt wellicht je kinderen of kleinkinderen wel eens horen praten over wedden op voetbal. Wellicht een ver van je bed show. Dat hoeft echter niet zo te blijven. In dit artikel leggen we de basis van het wedden op voetbal heel simpel uit. 

Een voetbalwedstrijd wordt gespeeld tussen twee teams en kent drie mogelijke resultaten: Het thuisspelende team wint, de wedstrijd eindigt in een gelijkspel of de bezoekers gaan er met de punten vandoor. Dat is meteen de basis van de meest gespeelde voetbalweddenschap, de 1X2 weddenschap. 

Wedden op voetbal is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Er zijn twee soorten weddenschappen: weddenschappen op het resultaat van een wedstrijd en weddenschappen op gebeurtenissen in een wedstrijd.

Weddenschappen op het resultaat hebben niet alleen de maken met welk team wint, maar ook op hoeveel doelpunten er in een wedstrijd gescoord worden, wat de precieze uitslag is en of het aantal doelpunten even of oneven is. 

Weddenschappen op gebeurtenissen in wedstrijden hebben vaak betrekking op het moment in de wedstrijd dat er een doelpunt valt, of een bepaalde speler een doelpunt maakt of de manier waarop een team de wedstrijd wint. Inzetten op wedstrijd gebeurtenissen gebeurt vaak op basis van zogenaamde fifty-fifty weddenschappen. Iets gebeurt immers wel of niet. 

Wedden bij de bookmaker

Om te kunnen wedden op een voetbalwedstrijd kun je terecht bij een (online) bookmaker. Een bookmaker is een wedkantoor dat met ingewikkelde kansberekeningen voetbalwedstrijden analyseert. Op basis van deze berekeningen maakt de bookmaker odds voor de waarschijnlijkheid van weddenschappen.  

Op deze casino website vind je een overzicht van alle online bookmakers.

Een weddenschap kun je bij een online bookmaker alleen plaatsen als je er een account hebt. Een account aanmaken bij een online bookmaker is niet heel moeilijk. Meestal krijg je van een bookmaker ook een leuke welkomstaanbieding als bedankje voor het aanmaken van een account. 

Hoe beslis je waar je op inzet?

Je kunt bij wedden op voetbal simpelweg inzetten op de teams die van de bookmakers de favoriete odds gekregen heeft, maar dat is niet altijd verstandig. Wil je echt mooie winsten maken, dan kun je door je een beetje te verdiepen in een weddenschap de bookmakers te slim af zijn.

Een tip om een weddenschap goed te kunnen onderzoeken zijn het nieuws van beide elftallen voorafgaand aan de wedstrijd volgen. Zijn er blessures? Is er een belangrijke speler geschorst? Dit zijn aspecten die het resultaat van een wedstrijd kunnen beïnvloeden.

Een andere tip is de historie tussen beide elftallen te bestuderen. Soms is het zo dat een topteam het standaard lastig heeft tegen een bepaalde tegenstander. Dit zie je niet altijd terug in de odds van de bookmaker, wat de weddenschappen op deze wedstrijd interessant maken. 

Het uitzoeken van de kersen op de taart is niet alleen goed om een mooie winst te maken, het leert je ook om op een andere manier naar voetbal te kijken. Wedden op voetbal is een leuk tijdverdrijf en maakt daarnaast het volgen van voetbalwedstrijden nog eens extra spannend.