Online promo’s die niet zo goed zijn als ze lijken

Met je pensioen rondkomen, lukt relatief goed als je weet waar je werkelijk voordelig kan kopen en hoe je slim kan besparen. Misschien heb je ontdekt hoe eenvoudig en goedkoop online winkelen kan zijn, maar ook hier moet je opletten. Net zoals in de echte wereld zijn sommige aanbiedingen niet zo genereus als ze lijken. 

Multibuy-aanbiedingen 

Wat kunnen sommige producten er fantastisch uitzien als de één of andere mooie en jonge man of vrouw ze aanprijst aan een razendsnel tempo. Die intelligente mixer of die multifunctionele stofzuiger kost maar een habbekrats en als je er diverse hulpstukken bij bestelt, lijkt het ding bijna gratis. Overweeg voordat je op de “kopen” knop van een website klikt of je het apparaat eigenlijk wel echt nodig hebt en of al die accessoires inderdaad een meerwaarde bieden. De ruimte in je woning en je kasten is tenslotte maar beperkt. 

Gebundelde abonnementsdiensten 

Het is bizar dat je met kabel-tv de keuze hebt uit bijna 100 verschillende tv-kanalen en dat er toch niets is om te zien. Waarschijnlijk ken je alle afleveringen van “De Kampioenen” al van buiten. Streaming diensten zoals Netflix, Amazon Prime, Streamz en Disney+ hebben mogelijk een interessant en ruim aanbod, dus je zou kunnen overwegen om die bij te nemen in je huidige abonnement of om over te stappen naar een andere aanbieder. Stel je echter ook hier de vraag of extra’s zoals sportuitzendingen, politieke debatten en 24/7 nieuws uit de Verenigde Staten echt een meerwaarde leveren. Leg je probleem eerst voor aan je huidige aanbieder, want met een slank pakket dat op jou is afgestemd, ben je vaak goedkoper. 

Casino bonussen 

Af en toe een eurocentje vergokken? Niets op tegen. Je hoeft je ook niet te beperken tot onze eigen Lotto. Er zijn er geweldige aanbiedingen, maar het is belangrijk om de kleine lettertjes te lezen, want voorwaarden zoals inzetvereisten en opnamelimieten kunnen een groot verschil maken. Voordat je je ergens aanmeldt, is het een goed idee om een beoordelingssite zoals Gambleonline.co te raadplegen waar je deskundige en onpartijdige begeleiding krijgt. Verder is het evident dat je het hoofd koel houdt wanneer je aan je salaris of je pensioen zit. Zet nooit meer in dan je comfortabel kunt missen en weet vooral wanneer je moet stoppen. 

Het dilemma van de verzendingskosten 

Wat maken Delhaize, Carrefour, Albert Heijn en consoorten het ons gemakkelijk. We hoeven niet meer zelf naar de supermarkt, maar kunnen alles tot aan de voordeur laten leveren. Sommige leveranciers zouden het zelfs bijna in je koelkast stoppen om maar te tonen hoe klantvriendelijk ze zijn. Maar de kosten voor voorbereiding, verwerking, verzending, enzovoort zijn niet voor de poes. Ja, er zijn promoties zodat je dat bedrag tot een minimum kan herleiden, maar vaak gaat het om dingen waar je niet onmiddellijk nood aan hebt. Laat de 3 pakjes Haribo, de 2 monsterdozen Pampers of de extra tabletten Calgon voor wat ze zijn. Of nog beter, doe de trip te voet toch maar, want beweging houdt niet alleen je lichaam fit, maar ook voor je hersenen.